Assan Panel Ürdün’deki ağırlığını artırıyor
İSO’nun “Ürdün Ülke Günü, Türkiye İçin Yatırım Fırsatları” başlıklı toplantıda konuşan Assan Panel Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Arın Demir, 2013’ten bu yana Ürdün pazarında aktif yer aldıklarını belirterek, “Ortadoğu’nun en büyük sandviç panel üreticisiyiz. Yıllık 2 milyon metrekarenin üzerindeki üretimimizi Ürdün, Suudi Arabistan ve çevre ülkelere satıyoruz” dedi.
Assan Panel Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Arın Demir, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Ürdün Ülke Günü, Türkiye İçin Yatırım Fırsatları” başlıklı toplantısında yaptığı konuşmasında şirketin Ürdün’deki yatırımı ile ilgili bilgiler verdi.
1990 yılında Kibar Holding bünyesinde kurulan Assan Panel’in inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olduğunu anlatan Arın Demir, “Türkiye’de 3, Ürdün’de 1 olmak üzere 4 üretim tesisimiz ve 5 sandviç panel üretim hattımız ile yalıtımlı sandviç panel sektöründe 28 yıldır hizmet veriyoruz. Yıllık satışımız 10 milyon metrekarenin üzerinde. Yaklaşık 140 milyon dolar ciromuz ve 290’ın üzerinde çalışanımız var’ dedi.
Ortadoğu’nun en büyük sandviç panel üreticisi
Ürdün’deki yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Arın Demir, 2012 yılı sonundan bu yana Ürdün’de faaliyet gösterdiklerini belirterek, “4.5 milyon metrekare kapasiteli tesisimiz 6.500 metrekaresi kapalı, 10.000 metrekaresi açık olmak üzere toplam 16.500 metrekarelik alana sahip. Kibar Indusrty adı altında faaliyet gösteren Ürdün tesisimiz Amman’a 45 kilometre mesafede, Al Mafraq bölgesinde yer alıyor. Ürdün ve Suudi Arabistan başta olmak üzere çevre ülkelere yüksek kalite ürün sunuyoruz. Bölgede, kalitesinden ve hizmetinden dolayı çok tercih edilen bir marka konumundayız. Her geçen yıl etkinliğimizi artırıyoruz. Ortadoğu’nun en büyük sandviç panel üreticisi konumundayız” dedi.
Yatırım için öncelikli unsur pazarın durumu
Bir ülkede yatırım kararı alırken, öncelikle pazarın durumuna baktıklarını söyleyen Arın Demir, “Ülkelerin sağladıkları teşviklerden ziyade, belirleyici unsur pazardır. Yapılan fizibilite çalışmalarıyla ilk önce pazarın durumu tespit edilmelidir. Önemli olan ürettiğiniz ürünü pazarda satıp satamadığınızdır. Fırsatı gördüğünüz an, yatırım kararı zaten kendiliğinde gelir” dedi.