DOLAR 34,2414
EURO 37,1726
ALTIN 3009,315
BIST 8782,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arsa fiyatları 4 sene içerisinde yaklaşık 20 katına çıktı

    Arsa fiyatları 4 sene içerisinde yaklaşık 20 katına çıktı
    21.10.2024
    A+
    A-

    Eva Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Yunus Takmaz, son günlerin gözde alanlarından biri olan Beykoz’un Cumhuriyet Köyü’nü mercek altına alarak, arsa fiyat birim fiyatlarını araştırdı. Cumhuriyet Köyü’nde arsaların birim fiyatları 12 bin TL ile 20 bin TL, tarlalar ise 5 bin TL ile 10 bin TL arasında değişirken, fiyatlar 4 sene içerisinde yaklaşık 20 kat artmış durumda.

    Cumhuriyet Köyü’nde arsa fiyatlarının, son dönemde arz/talep dengesinin bozulması ile ciddi bir artış gösterdiğini vurgulayan Eva Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Yunus Takmaz, “İmar planlarının devreye girmesi ve bölgede oluşan yüksek talep, fiyatların yükselmesine neden oldu. 2020 yılında, imar planları henüz yapılmamışken, arsa birim fiyatları 600 TL – 1.000 TL civarındaydı. Bugün ise konut imarlı olduğu söylenerek pazarlanan arsaların birim fiyatları 12 bin TL ile 20 bin TL, tarlalar ise 5 bin TL ile 10 bin TL arasında değişiyor. Fiyatlar geçen 4 sene içerisinde yaklaşık 20 katına çıkmış durumda. İnternet ilanlarına baktığımızda, bölgede 30-35 adet arasında satılık arsa ilanı olduğunu görüyoruz. Bu da, arsa sahiplerinin bu yüksek talep ve fiyat artışını fırsata çevirmeye çalıştığını gösteriyor.” dedi.

    Bölgede imar planları doğrultusunda, pek çok alanın tarım alanı olarak planlandığını da sözlerine ekleyen Takmaz, “Ancak, bu alanlarda aktif tarım faaliyeti yapanların sayısı oldukça sınırlı ve çoğu tarım alanında ekim yapılmıyor. Dolayısıyla, tarım alanlarına olan talep de daha kısıtlı. Bu durumda, konut imarlı arsalara yatırım yapmak daha karlı ve geleceğe yönelik daha sağlam bir adım olacaktır.  Öte yandan kiralık bağ-bahçe alanlarında fiyatlar son dönemde oldukça yükselmiş durumda. Bu alanlar, tarım alanı imarlı yerlerle birlikte kır düğünü, çay bahçesi, film platoları, çiftlikler, karavan parkları ve botanik bahçe gibi işletmeler tarafından da talep görüyor. Bu talep, doğal olarak fiyatların yukarı yönlü hareket etmesine neden oluyor.

    Ayrıca birçok kişi tarafından bilinen Polonezköy, Cumhuriyetköy’e yakın olması açısından büyük avantaj sağlamaktadır. Polonezköy’de alternatif gayrimenkul sayısının çok kısıtlı olması sebebi ile Cumhuriyet Köyün cazibesini biraz daha artırmaktadır. Bunun etkisi de önümüzdeki yıllarda daha hissedilir olacaktır. Şu an itibariyle Cumhuriyet Köyü ve çevresi için özel olarak planlanan büyük çaplı bir proje bulunmamaktadır. Ancak, Beykoz Belediyesi, tarım ve hayvancılıkla uğraşan bölge halkını desteklemek amacıyla çeşitli projeler yürütüyor. Bu projeler, yerel ekonomiyi güçlendirmek ve bölgenin tarımsal potansiyelini değerlendirmek için önemli adımlar atıyor. Ancak genel anlamda, bölgenin büyük bir değişim yaşayacağına dair projelerden söz etmek şu an için mümkün değil.” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.