DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Anne-babalar Selpak Tuvalete Merhaba platformu ile bilinçleniyor

    Anne-babalar Selpak Tuvalete Merhaba platformu ile bilinçleniyor
    28.05.2018
    A+
    A-

    “Çocuğuma tuvaleti nasıl öğretirim? Ne zaman başlamalıyım? Hızlı bir şekilde bu süreci nasıl atlatırım? Sorunlarla nasıl başa çıkarım?” gibi pek çok soru anne ve babaların kafasını kurcalıyor. Çocukları tuvalet eğitimine başlamamış ya da tuvalet eğitiminde sorunlar yaşayan anne-babaların işleri “Tuvalete Merhaba” platformu ile kolaylaşıyor. Selpak, Prof. Dr. Bengi Semerci ile birlikte bugüne kadar 400 bin ailenin tuvalet eğitimi konusunda bilinçlenmesini sağlayarak anne-babalara destek oluyor.

    Yaşları 1 ile 3 arasında değişen çocuklara tuvalet eğitimi verilebileceğini belirten Prof. Dr. Bengi Semerci, anne-babalara bu süreç ile ilgili önemli püf noktaları veriyor. Tuvalete Merhaba platformu Facebook, Instagram ve Youtube aracılığıyla daha fazla anne-babaya ulaşıyor. Sosyal medya kanallarından yapılan canlı yayınlarla da ebeveynlerin soruları anında yanıt buluyor.

    Tuvalet eğitiminde anahtar sözcük ‘sabır’

    Prof. Dr. Bengi Semerci eğitim için mutlaka çocuğun ve anne-babanın hazır olması gerektiğini vurguluyor. Çocuklarda temel kişisel hijyen alışkanlıklarının genelde 24 ile 36 aylar arasında oluştuğunu belirten Bengi Semerci, tuvalet eğitiminin doğal bir süreç olduğunu, bebeklikten çocukluğa geçişte özenle atılması gerektiğine değiniyor. Çocukların özgüvenlerinin gelişiminde bu sürecin büyük etkisi olduğunu vurgulayan Semerci, sürecin sevgi, sabır ve keyifle atlatılması gerektiğine vurgu yapıyor.

    Tuvalet eğitiminin evin içindeki en önemli konu, çözülmesi gereken bir süreç şeklinde algılanmaması gerektiğini belirten Prof.Dr. Bengi Semerci “Sabır bu dönemin anahtar sözcüğüdür. Bu yüzden eğitimin nasıl verileceğine, çıkabilecek sorunlara yoğunlaşarak, eğitimi bir endişe nedeni, bir sorun gibi algılamamak gerekir. Unutulmamalıdır ki tuvalet eğitimi doğal sürecin bir parçasıdır. Bu nedenle çocuğun eğitim sürecindeki davranışlarına aşırı tepkiler vermemek gerekir” dedi.

     

    Her çocuğun tuvalet eğitimi sürecinin farklı seyredebileceğine vurgu yapan Semerci, “Eğer çocuk aşırı tepkiler veriyor ve tuvaletini yapmayı kesinlikle reddediyorsa eğitim sürecine çocuk hazır olana kadar ara vermek, aşırı ısrarcı olup bu süreci inatlaşma ile geçirmemek son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

     

    Çocuğum tuvalet eğitimine hazır mı?

    Prof.Dr.Bengi Semerci çocukların tuvalet eğitimine hazır olduğunu aşağıdaki hallerde anlamanın mümkün olduğunu belirtiyor.

    • Basit emirleri yerine getirebiliyorsa
    • İsteklerini kelimelerle konuşarak anlatabiliyorsa
    • Yürüyebiliyorsa
    • Kendi kendine basit giysileri çıkarabiliyorsa
    • Genellikle gün içinde 2-3 saat kuru kalabiliyorsa
    • Tuvalete çıktığı saatlerin bir rutini oluşmuşsa
    • Altının ıslaklığından rahatsızlığını ifade eder hale gelmişse

    Türkiye temizlik kağıdı sektörünün lider markası Selpak, 2011 yılından bu yana çocukları tuvalet eğitimine başlamamış ya da tuvalet eğitiminde sorunlar yaşayan anne-babalara “Tuvalete Merhaba” projesiyle destek olmaya devam ediyor. Bugüne kadar 400 bin ailenin tuvalet eğitimi konusunda bilinçlenmesine yardımcı olan platform Facebook sayfasına ek olarak bu yıl Instagram ve Youtube kanalları ile birlikte 2018 yılsonuna kadar 150 bin aileye daha ulaşılmayı hedefliyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.