DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ankara’da android programlar üzerine çalışan tek okul

    Ankara’da android programlar üzerine çalışan tek okul
    07.09.2018
    A+
    A-

    Çocuklar, bilişim akademi ile programlama mantığını, sistemli ve analitik düşünmeyi; 3D Akademi ile hayallerini dijital platformda yönetebilmeyi; robot akademi ile robotlar tasarlayarak, eğlenerek üretmeyi ve öğrenmeyi keşfederken, geleceğe yön veren teknoloji ile erken yaşta tanışma fırsatı yakalıyorlar. Bilişim Akademi ile öğretim düzeyine uygun oyun tabanlı yazılımları kullanarak kâşifler, programlamayı eğlenerek öğreniyorlar. Ayrıca kendi oyun ve programlarını tasarlayarak teknoloji okur-yazarı ve ürün üretebilen bireyler haline geliyorlar. Robotik kodlama laboratuvarında uygulama yapan ilk okullardan biri olan Keşif Koleji aynı zamanda ortaokullarda android programlar üzerine de çalışan tek okul. Özellikle android programlamayı öğrenerek mobil cihazlar için yazılımlar geliştirebiliyorlar. Bu yazılımlarını uygulama marketlerine yükleyerek tanıtma imkanını da elde ediyorlar.

    Çocuklar, 3D Akademi ile üç boyutlu nesneler tasarlamaya yönelik yazılımları kullanmayı, bu yazılımlarda üç boyutlu tasarımlar üretebilmeyi, ürettikleri tasarımları 3D yazıcı kullanarak elle tutulur ürünler haline getirebilmeyi, 3D yazıcıların kullanım prensiplerini, donanımsal yapısını ve sarf malzemelerinin neler olduğunu keşfediyorlar. Robot Akademi ile Arduino, MakeBlock gibi dünyaca tanınan robotik tasarım temellerini kullanarak kendi robotlarını tasarlayabilme fırsatı yakalayan çocuklar, robotlarını mühendislik ilkeleri doğrultusunda birimsel olarak ve en küçük parçasını tanıyarak oluşturuyorlar. Ürettikleri robotları ulusal, uluslararası yarışmalarda ve sergilerde tanıtıyorlar. Bu şekilde robotik alanda dünya ile eşgüdümlü çalışmalar yapma fırsatını yakalıyorlar. Kaşiflerimiz Bilişim ve 3D Akademide edindikleri kazanımları Robot Akademi ile pekiştirerek üst düzey düşünme becerilerini geliştiriyorlar. 3D yazıcı bilgileriyle robotları için yedek parça ya da tamamen tasarım parçaları üreterek bu parçaları robotlarında kullanıyorlar.

    Google ve NASA’nın eğitimi veriliyor

    Bilgisayar derslerinde 3D tasarım eğitimi veriliyor, robotik kodlama ve Google, NASA ve CERN gibi büyük kurumların kullandığı programlama dili olarak bilinen Python eğitimi veriliyor. Ayrıca çocukların evde aileleriyle daha çok zaman geçirmesi için ev ödevi sistemi yerine okul ödevi sistemine yer veriliyor.

    Keşif Koleji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Karakoç: “Özellikle bilişim ve robot teknolojilerini yakından takip edip üst düzey kazanımları kaşiflerimize edindirmeyi esas alıyoruz, bu alanlardaki başarıların diğer derslere olan olumlu etkisini de göz önünde bulundurarak çağın gereksinimlerini bilen, problem çözme yeteneği yüksek ve geleceğin ihtiyaçlarına hazır bireyler yetiştirmek öncelikli hedefimiz olmuş ve olmaya devam edecektir” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.