DOLAR 34,4724
EURO 36,1987
ALTIN 2959,835
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Anadolu tarihinden ilham alan güncel dokunuşlar

    Anadolu tarihinden ilham alan güncel dokunuşlar
    25.03.2022
    A+
    A-

    “Anadolu Tarihinden İlham Alan Güncel Dokunuşlar” isimli “Anadolu; Kadın ve Kilim” temasında çağdaş sanatta gelenekselden güncele etkilerle disiplinler arası bir program ile belirlenen sanatçı seçkisi 22 Mart’ta sanatseverlerle bir araya getirdi. Otuz sanatçıyı bir araya getiren Ressam ve Küratör Caner Kemahlıoğlu Anadolu tarihinin eskimeyen değerlerini sanatsal yorumlarla ve manifestolarla zenginleştirdi. Sanatçılar arasında Günsu Saraçoğlu, Ali Rıza Kanaç, Kübra Kılıç, Tolga Sağtaş, Melih Can, Mesut Seven, Kadriye Epik, Ayşegül Baş, Hilal Aytak gibi isimler yer almaktadır.

    Kemahlıoğlu eserlerde; Anadolu ve insanlık tarihinde kültürel, etnik ve geleneksel yapıları geçmişten günümüze mirası bir değer olarak görüp sanatçılar ile bu kavramlardan yola çıkarak Anadolu’nun yani topraklarımızın tarihini ve birçok kültüre komşuluk ettiğini de göz önüne alarak tarihe güncel bir bakış açısı ve yorum getirdik. Motiflerin dilinin olduğu varsayılıp kilimlere, halılara, çinilere ve daha birçok sanat alanına yansıdığı tespit edilip bu kulvarda disiplinler arası kavramsal üsluplar ile yeniden yorumlandı.  Anadolu’muzun medeniyetini yansıtan sanatçılar eserlerinde Türk geleneksel ve yöresel yapıların ve olguların arkeolojik buluntularından esinlenerek yorum katmışlardır.

    Kemahlıoğlu projede sanatçılara “Anadolu. Kadın ve Kilim” kavramlarını sunarak tarihe güncel bir pencere aralıyor ve Anadolu esintilerini altın tepside sunuyor.

    Sergi 24 Mart 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.