DOLAR 34,6193
EURO 36,328
ALTIN 2921,063
BIST 9659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Altınbaş Üniversitesi öğrencisinin Otel Projesi’ne Mansiyon Ödülü

    Altınbaş Üniversitesi öğrencisinin Otel Projesi’ne Mansiyon Ödülü
    28.12.2021
    A+
    A-

    Her sene düzenlenen Ulusal Bitirme Projeleri Yarışması, Mekan 2021’de ön elemeyi geçerek finale kalan Altınbaş Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Çağlar Lampir, hazırladığı ‘otel projesi’ ile finale kalarak Mansiyon Ödülü almaya hak kazandı.

    Porsche otel olsaydı nasıl olurdu?
    Bitirme projeleri kapsamında çok sayıda üniversitenin katıldığı yarışmada, İzmir Konak’ta yer alan SGK Dinlenme ve Eğitim Tesisi binası, şehir oteli projesi olarak yeniden işlevlendirildi.

    Yarışmada mansiyon ödülünü kazanan Çağlar Lampir, proje teması olarak Porsche Taycan’ın seçildiği belirtti. İşe Porche, bir otel olsaydı nasıl olurdu diye hayal ederek başladığını söyleyen Çağlar Lampir, “Yapının, cadde ve denize bakan cepheleriyle 7 katlı ve avlusu bulunan bitişik nizam bir yapısı mevcut. Kültür, turizm ve iş insanlarını hedef alarak, onların ihtiyaçşlarınoı gözönünde bulundurarak mekanın gereksinimlerini oluşturdum. Çeşitli konseptler ve tasarım dilleri referans olarak kullandım. Tasarlanan mekanın bir marka oteli olmaması da belirli bir düiünce ve tasarım özgürlüğü sağladı. Böylece bir otomobilin aerodinamik yapısı, aydınlatma ve hava kanalları referans alınarak Porsche’nin tasarım dilinin nasıl bir mekana dönüştürülebileceğini göstermeye çalıştım.” dedi. Çağlar Lampir, tasarım sürecinde ana başlıkların, ‘’Otomobile baktığımızda ne görüyoruz? Ne hissediyoruz? Otomobildeki parametrik bütünlüğü mekanda içgüdüsel referanslarla nasıl sağlarız? Sorularına yanıt vermeye çalıştığını ifade etti.

    Projenin danışmanlığını yapan Doç. Dr. Osman Arayıcı da, “Mesleki anlamda teori ve pratiğin iç içe geçtiği bu tip yarışmaların, öğrencilerin bu tecrübeyi yaşamaları açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.