DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Akıllı hastaneler dönemi başladı

    15.07.2019
    A+
    A-

    Düşük maliyet avantajıyla tek bir ağ üzerinden anlık takiple hastanelerde hizmet kalitesi ve verimliliği yükseliyor. Hastanelerde ısı, hava ve aydınlatma seviyelerini ölçerek hasta konforu artırıyor.

    Türkiye’de sağlık sektörü teknolojinin de gelişmesiyle beraber bir dönüşümden geçiyor. Enerji verimliliği yüksek, dijitalleşmeyle birlikte insanların hayatını kolaylaştıran uygulamalara olan yönelim sağlık sektöründe de kendini gösteriyor.

    Sağlık sektöründe artan otomasyon yatırımları, hizmet kalitesini ve verimliliği yükseltiyor, olası risklerin önüne geçiyor. Kablosuz endüstriyel IoT çözümleri sağlayan Skysens, hastanelerde tek bir sistem üzerinden uygun maliyetle, zahmetsiz ve verimli bir yönetim imkanı sağlıyor.

    Hava kalitesi, sıcaklık, gürültü seviyeleri tespit ediliyor

    Endüstriyel alanlarda sunduğu çözümlerin yanı sıra hastane gibi yüksek hassasiyet gerektiren binalarda yüksek performanslı sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Skysens’in Kurucu Ortağı Burak Polat, “Kendi geliştirdiğimiz IoT çözümlerimizle, endüstriyel alanlar dışında hastaneler gibi çeşitli altyapıların bir arada bulunduğu ve hassasiyet isteyen alanlar için de oldukça uygun çözümler sunuyoruz.

    Hastanelerde hem hastaların konforunu artıracak, hem de çalışanların ve yönetimin işini kolaylaştıracak bir çok uygulamayı bir arada sağlayabiliyoruz.

    Örneğin buzdolaplarının ve tıbbi dolapların sıcaklıklarının anlık kontrolleri ve takibi ile olası riskli durumlar önlenebiliyor. Ya da su depolarında ve borularında lejyoner hastalığı için riskli durumlar oluşması durumunda bilgi verebilir, bu hastalık özellikle çocuklar ve yaşlılar için oldukça büyük bir risk teşkil ediyor.

    Hastanede belirli alanlara yerleştirilecek acil durum butonları ile güvenlik ya da sağlık görevlilerinin tek bir dokunma ile çağırılması sağlanabilir. Çeşitli çevresel ölçümler ile hastane içinde hava kalitesi, sıcaklık, gürültü seviyeleri tespit edilebiliyor” diyor.

    Hastane yönetiminde verimlilik sağlanıyor

    Bu ölçümlerin hastaların konforunu ve sağlığını artırmaya yönelik uygulamalar olduğunu ifade eden Polat, “Tabi bir de bu konuya hastane yönetimi gözüyle bakmak gerekiyor.

    Sağlayacağımız IoT çözümlerimizle sağlık, temizlik ya da güvenlik personellerinin konumları takip edilerek görev dağılımları daha verimli yapılabiliyor. Aynı şekilde hastane içindeki sadece yetkililerce giriş yapılması gereken özel bölgelere izinsiz girişlerin engellenebileceği çözümler de sunuyoruz.

    Enerji, gaz ve su tüketimini anlık olarak takip ederek maliyetleri analiz edebiliyor ve herhangi bir kaçak problemi varsa anında söyleyebiliyoruz, uzaktan yönetebilecekleri akıllı aydınlatma sistemlerimiz ile gereksiz kullanımların önüne geçilebiliyor” diye ifade ediyor.

    Aydınlatma, ısıtma, soğutma gibi altyapılar tek sistemde kontrol edilebiliyor

     Polat, “Hastanelerde kablosuz olarak kurulacak IoT ağı sayesinde pek çok farklı altyapının anlık olarak tek bir uygulama ile kolayca takip edilmesi sağlanıyor.

    Sistemimiz kablosuz özel teknolojimizle çalışıyor, tak-çalıştır modüllerimizle anında altyapıları izlemeye ve yönetmeye başlayabiliyorsunuz.

    Burada birbirinden farklı birçok altyapıdan bahsediyoruz; aydınlatma, ısıtma, soğutma, güç üniteleri, bahçe sulaması, park alanları, elektrik, su sayaçları gibi birbirinden farklı tüm altyapılar tek sistemle, cep telefonundan bile kontrol edilebiliyor.

    Tek bir uygulama ile farklı ekiplerin anında müdahale edebileceği akıllı hastane yaratmak mümkün, üstelik astronomik rakamlar olmadan.” diyerek sözlerini noktalıyor.

    akilli-hastane-gorseli

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.