DOLAR 34,5658
EURO 36,0101
ALTIN 2999,745
BIST 9449,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aclan Acar: İşe vizyon katmak gerekiyor

    Aclan Acar: İşe vizyon katmak gerekiyor
    30.11.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de perakende sektörünün nabzını tutan sektörün en büyük buluşma platformu Perakende Günleri, birbirinden değerli konukları, ufuk açıcı konu başlıkları, yeni trendlere ilişkin aydınlatıcı verileri ile bu yıl da katılımcılara verimli bir etkinlik yaşattı. Etkinliğin son oturumlarında, yaratıcılık, öngörü ve sanat ana gündem maddelerini oluşturdu.

    Türkiye’nin duayen isimlerinden Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, ülkemizin geleceğine ışık tutan yorumları ile Türkiye 2019 oturumu için sahneye çıktı. Acar; “Genel olarak olaylara bakınca sert gelen dalgalar önünde duramıyorsunuz. Ancak dalganın üzerine çıkarsanız yükselebilirsiniz. Dolayısıyla biraz işe vizyon katmak gerekiyor. Geleceği anlayabilmek için de dünyada neler oluyor diye bakmak gerekiyor. Küresel ortamda birtakım olaylar birbirini çok yakından etkilemeye başladı. Global trendleri izlemek lazım… Dünya ekonomik forum toplantılarında görüştüğümüz trendleri paylaşmak istiyorum. Sosyal medya ve mobil teknolojiler hayatımıza girdikçe bireyler daha da güçlü hale geliyor. Özellikle perakende başta olmak üzere eğilimleri etkiliyor. İletişimde güven unsuru diyalog ve yetkinlik öne çıkıyor. Gelişmiş ekonomilerden gelişmekte olan ekonomilere doğru kayan bir güç dengesi söz konusu… Özellikle Asya Pasifik Bölgesi’nde Çin ve Kore ile başlayan öncesinde de Japonya, gelişmekte olan piyasaları öne çıkarıyor. Teknolojinin de yardımıyla dijitalleşme ile nesnelerin internetinin hayatımıza girmesiyle gelişmişlik farkı giderek kapanıyor. Bir de Türkiye’nin şöyle bir avantajı var; biz bazı konularda çağı daha erken yakalıyoruz. Mesela geçmiş dönemlerde teknolojik yatırımlarda geri kaldığımız için yeni yatırımlarla öne geçiyoruz. Örneğin, cep telefonu kullanmaya çalıştığında Avrupa’da ne kadar ilkel bir sistemin işlediğine şahit olabilirsiniz. Yine Türkiye çek kullanımından kredi kartına geçti ve bugün mobil ödeme sistemlerinin hızlı bir şekilde hayatımıza entegre edebildik. Genç nüfus, kreatif ve daha hızlı hareket ederken ülke olarak da bu yapının avantajlarını kullanıyoruz. Diğer yandan geldiğimiz noktada sürdürülebilirlik çok önemli hale geldi. Türkiye şu an içinde bulunduğumuza benzer dönemleri çokça yaşamış ve atlatmıştır. Hiç şüphe yok ki bu dönemi de atlatacaktır. Her şey bir yana bugünden itibaren tasarruflu olmalı, planlı bir şekilde hareket etmeliyiz. Bu düsturu hayatımızın her alanında yakalamalıyız.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.