DOLAR 34,4767
EURO 36,2126
ALTIN 2962,379
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    AB’den Kastamonu Entegre’ye 1 milyon TL’nin üzerinde hibe

    AB’den Kastamonu Entegre’ye 1 milyon TL’nin üzerinde hibe
    16.02.2017
    A+
    A-

    Kastamonu Entegre, dünyanın en yüksek bütçeli sivil araştırma programı Horizon 2020’nin desteklediği ECOBULK Projesi kapsamında 1 Milyon TL’nin üzerinde hibe almaya hak kazandı. Kastamonu Entegre, ECOBULK’da “üretimde üstleneceği rol ile” sektöründe Türkiye’den destek alan tek kuruluş oldu.
    Kastamonu Entegre, geri dönüşüm yüzdesini arttıracak ürün tasarım ve üretimi, tersine lojistik zincirlerinin kurulması, atık akışlarının daha iyi yönetilmesi ve izlenmesi gibi hedefleri olan ECOBULK Projesi kapsamında 1 Milyon TL’nin üzerinde hibe desteği almaya hak kazandı. 12 farklı ülkeden 29 ortaklı projede “üretici” rolü üstlenen Kastamonu Entegre, ağaç bazlı panel sektöründe Türkiye’den destek alan tek kuruluş oldu.

    Döngüsel ekonomiye katkıda bulunmayı hedefleyen ECOBULK Projesi’nde, araştırma kuruluşlarının geliştirdiği teknolojilerle Kastamonu Entegre’nin üreteceği yüksek dayanımlı ürünler, mobilya üreticileri tarafından kullanılacak. DELFT Teknoloji Üniversitesi liderliğinde, çevreye duyarlı inovatif tasarımların yapılacağı bu projede, tasarımların hayata geçirilmesi için ihtiyaç duyulan levhaların üretiminde geri dönüşümlü malzeme miktarının artırılması, Akzonobel ile biyo esaslı tutkal geliştirilmesi, proje ortaklarının geliştirdiği atık işleme ve plazma teknolojisi uygulamalarının hayata geçirilmesi gibi konular Kastamonu Entegre’nin projedeki rolünü oluşturacak.

    Horizon 2020’nin desteklediği ECOBULK Projesi ortakları arasında Kastamonu Entegre’nin yanı sıra, otomobil üreticisi Fiat, otomotiv ve orman ürünleri geri dönüşümü konusunda uzman ARN ve TOMRA firmaları ve İtalyan lüks mobilya üreticisi Formitalia gibi sektörlerinde öncü isimler de yer alıyor.

    Ağaç bazlı panel sektöründen Türkiye’yi temsilen programda yer alan ilk ve tek kuruluş olarak seçilmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Sektörümüzde ilkleri yaşatmaya devam ediyoruz. Horizon 2020’nin desteklediği ECOBULK Projesi’ne Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda global marka başvurdu. Pek çok şirketin arasından sıyrılarak sektörümüzde bir ilke imza attık ve üretici rolümüzle AB’nin Ar-Ge’de Türkiye’den tek çözüm ortağı olarak seçildik. Bu projeyle üretimde geri dönüşümlü malzeme kullanmaya, çevreye duyarlı inovatif tasarımlarımızı geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

    Horizon 2020 ve ECOBULK Projesi Hakkında
    Dünya’nın en yüksek bütçeli sivil araştırma programı olan Horizon 2020, uluslararası ortaklıklar yolu ile geleceğin teknolojilerine yön verme amacıyla oluşturuldu. Program, Avrupa’nın bilim, teknoloji politika ve uygulamalarının uyumlaştırılması amacı güden ve ilki 1984’te başlatılan Topluluk Program’larının sonuncusu olma özelliğini taşıyor. ECOBULK Projesi, Avrupa Birliği’nin otomotiv, inşaat ve mobilya sektörlerinde kullanılan kompozit malzemeleri odağına alan büyük çaplı bir demonstrasyon projesidir. 48 ay sürecek projenin toplam maliyeti 12.300.000 EURO’dur. Bunun 9.700.000 EURO’su AB Komisyonu tarafından fonlanacaktır.

    Kastamonu Entegre Hakkında
    1937 yılında temelleri atılan Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu’da üretime başladı. 2016 yılı itibariyle yıllık 2.4 milyon m³ MDF, 2.6 milyon m³ yonga levha, 70 milyon m² laminat parke, 19.5 milyon adet kapı paneli ile toplamda 5 milyon m³ ahşap levha üretim kapasitesine sahiptir. 2016 yılında 350 milyon euro yurtdışı faaliyetlerinden kaynaklı olmak üzere 1 milyar euro konsolide ciro gerçekleştiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer almaktadır. Kastamonu Entegre’nin yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da, yurt dışında ise; Romanya, Bulgaristan, Rusya ve Bosna Hersek’te olmak üzere 16 ayrı üretim tesisi bulunmaktadır. Toplam 94 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kastamonu Entegre, 5 bin 500 kişiye istihdam sağlamaktadır. Kastamonu Entegre, ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, FSC (Sürdürülebilir Orman Yönetimi) kalite sistemleri ile Medepan markalı MDF ürünleri için TSE E0 Belgesi ve dünyanın önemli sertifikalandırma kuruluşlarından WKI tarafından verilen CARB Phase2 (California Air Resources Board) ile TURQUALITY® Belgesi’ne sahiptir. Kastamonu Entegre, TSE ve Avrupa Normları’na (EN) uygun üretim yapmaktadır

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.