9. Uluslararası Psikofarmakolojik Kongresi için geri sayım
Ruhsal hastalıkların tedavisi konusundaki yenilikleri bilimsel verilerle paylaşmak üzere dünyadan ve Türkiye’den binlerce hekim ve konuşmacı 9. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi & 5. Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumu’nda Antalya’da bir araya geliyor. Teması “Beyni Daha İyi Anlamak İçin Bilginin Paylaşımı” olarak belirlenen kongrede ayrıca, Türkiye’nin ve dünyanın gündemini meşgul eden konular bilimsel yaklaşımlarla tartışılacak.
Psikiyatrik hastalıkların tedavisi konusunda Türkiye’de düzenlenen en geniş kapsamlı kongre olan, Psikofarmakoloji Derneği 9. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi & 5. Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumu (9. UPK & 5. UÇEPS), 26- 30 Nisan 2017 tarihleri arasında Susesi Hotel ve Kongre Merkezi Belek Antalya’da gerçekleştirilecek.
Açılış Konuşmasını Sağlık Bakanı Müsteşarı Yapacak
Sağlık Bakanı Müsteşarı Sayın Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ün 26 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 14.30’da konuşmasıyla başlayacak olan kongrenin açılış konferansını, İngiliz Psikofarmakoloji Derneği Başkanı Sayın Prof. Dr. Allan Young yapacak.
Psikofarmakoloji Derneği’nin “Beyin Aklımızda” sloganı doğrultusunda düzenlenen bilimsel organizasyonda; ruhsal hastalıkların tedavisi konusundaki yenilikler, dünyanın dört bir yanından uluslararası bilim alanının tanınmış isimleriyle tartışılacak. ABD, Çin, Fransa, İngiltere, Kanada, Almanya, Taiwan, Tunus, İran, Azerbaycan, Litvanya ve Bosna Hersek gibi bir çok ülkeden bilim insanları sunumlar yapacaklar.
Şiddet ve Terörün Psikodinamikleri
‘Şiddet ve Terörün Psikodinamikleri’, ‘15 Temmuz Psikolojisi’, ‘Mültecilik, Ruh Sağlığı ve Şiddet’, ‘Ergenlerde ve Genç Erişkinlerde Otizm Spektrum Bozukluklarının Değerlendirilmesi ve Tedavisi’ gibi günümüzün dikkat çekici başlıklarının yanı sıra, bağımlılık, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, şizofreni, depresyon, kaygı bozuklukları ve ruh sağlığını olumsuz etkileyen bir çok konuda paneller, konferanslar ve öğrenciler için kurslar düzenlenecek. Kongre takviminde yer alan ‘Şiddet ve Terörün Psikodinamikleri’ sempozyumunda, Sayın Prof. Dr. Erol Göka; ‘Terörist ve Hayatın Anlamı Üzerine’ konusunu 28 Nisan 2017 Cuma günü saat 09.00’da katılımcılarla paylaşacak.
Psikiyatrinin En Fazla Takip Edilen Kongresi
Ülkemizde psikiyatri alanındaki bilimsel kongreler içinde en fazla ilgi çeken ve takip edilen kongrede bu yıl; 600 civarında hekim katılırken, ülkemizden 154 ve dünyadan söz sahibi 15 konuşmacı ve oturum başkanı görev alacak. Son gelişmelere ilişkin konferanslar, psikiyatrik hastalıklardaki kanıt-hastalık ilişkisi oturumları, klinik ve laboratuvarlardaki güncel konuları içeren sempozyumların programın ana başlıklarını oluşturduğu kongrede; dünyanın önde gelen meslek kuruluşları ile 1 açılış konferansı, 8 konferans, 1 ikili konferans, 2 münazara, 31 panel, 5 ortak panel, 22 kurs, 3 uydu sempozyumu ve 9 çalışma grubu toplantısı gerçekleştirilecek. Ayrıca dünyadan 262 poster ve 75 sözel bildiri sunumu da katılımcılarla paylaşılacak.