TÜYAP, Kırtasiye Ofis Fuarını başarıyla taçlandırdı
T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve ATO Başkanı Gürsel Baran’ın katılımıyla açılan İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, yerel fuarcılık anlayışından global fuarcılığa geçti.
Bu yıl ilk kez TÜYAP’da düzenlenen İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, beş gün süren yoğun ikili iş görüşmeleri sonucunda katılımcılardan tam not aldı. Amerika, Almanya, Avusturya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hindistan, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Kore, Tayland, Tayvan, Yeni Zelanda, Yunanistan ve Türkiye’den 216 marka ve 165 firma-firma temsilciliğinin katılımıyla gerçekleşen fuarda, okul ve ofis kırtasiye malzemelerinden eğitici oyun ve oyuncaklara, ofis makineleri ve ofis tüketim ürünlerinden çantalara kadar birçok ürün sergilendi.
Dünya pazarlarını sektör markaları ile buluşturan fuar, T.C. Ekonomi Bakanlığı, Moskova, Sofya, Tahran, Tiflis, Üsküp ve Kahire’de var olan Tüyap Yurtdışı Ofisleri ve TÜKİD ile hedef ülkelerden organize edilen alım heyetleri ve bireysel katılımlar ile birlikte 50 ülkeden 572 yabancı, 78 ilden 9.291 yerli, toplamda 9.863 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.
Kırtasiye ofis malzemelerinde yapılan yoğun denetimler sonucu güvenilirlik oranı %98’lere ulaşan sektörde, markalar ilk gün itibariyle sipariş formlarını doldurarak ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı katılımcı ve ziyaretçilerini 21-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlayacak.
Prof. Dr. Kerem Alkin ile Küresel Ekonominin Seyri
TÜYAP ve TÜKİD işbirliğinde organize edilen fuarın dördüncü gününde düzenlenen “Küresel Ekonominin Seyri” başlıklı söyleşide Prof. Dr. Kerem Alkin sektör yöneticileriyle bir araya geldi. Küresel pazarlar ve sektöre yönelik değerlendirmelerde bulunan Alkin, “Türkiye’nin ürün kalitesindeki becerisini pazarlamaya ihtiyacımız var. İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı gibi fuarlar, kurultaylar, ihracatta ortak strateji geliştirmek ile ilgili çabalar güçlü olmalı. İhracatımızın yüzde 60’tan fazlası Avrupa’ya idi. Tek bir coğrafyada yoğunluk olması tehlikelidir. En ufak bir ekonomik kırılmada biz etkileniriz. 2016’dan itibaren Türkiye’nin pazar çeşitliliğine gitmesi bu açıdan önemlidir.” dedi.
Kırtasiye Fuarı ziyaretçilerini nostaljik tura çıkardı
Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan fuar, ziyaretçilerini nostaljik gezintiye çıkararak birbirinden farklı sergilere de ev sahipliği yaptı.
Tasarım Yaklaşımları: “Metne Mesafe”
Edebiyatın ve yazarların konu alındığı sergilerde, edebi metinlerin sunumuna dair izleyicilerin yoğunlaşabilmesi için tasarım yaklaşımlarından örnekler sunuldu.
The Right to Education / Eğitim Hakkı
2011’de ki konusu “eğitim hakkı” olan Poster for Tomorrow / Yarınlar için Afiş yarışması her yıl temel hak ve özgürlüklerle ilgili bir konuyu gündeme getirmektedir. 2011 yılında seçici kurul tarafından değerlendirilen eserler, Herve Matine’nin izin ve değerli katkılarıyla İstanbul Kırtasiye Ofis 2017 Fuarında sergilendi.
Kırtasiye Nesneleri: Kem Alât ile Kemalât…
Masaüstü bilgisayar dönemiyle birlikte, masa üstlerinde, okul sıralarında ve öğrenci çantalarında artık görünmez olan, bir çoğu müzelik nesnelere dönüşen kırtasiye araçları ve efemera, fuar ziyaretçilerini nostaljik tura çıkardı.
Okul Albümlerinden Sanki Dün Gibi
Arşivlerden derlenmiş fotoğraflarla, Cumhuriyet’in ilk onyıllarında ki okul anıları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Lansman ürünleri ilk kez Trend Alanında
Katılımcı firmaların en yeni ürünlerini tanıtabilmeleri için oluşturulan özel Trend Alanında 14 firmanın yüzlerce ürünü ilk kez bu fuarda sergiye çıktı. Trend alanında kırtasiye malzemelerinden ofis masaüstü gereçlerine, boya malzemelerinden okul ve seyahat çantalarına kadar birçok ürün özel tasarlanan alanda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Güvenilirliği tescillenmiş ürünlere yoğun ilgi
Fuar süresince katılımcı firmaların ürün gruplarını uygulamalı olarak sergileme imkanı sunan fuarda 9 firma, çeşitli workshoplar düzenledi. Güvenilirliği tescillenmiş ürünlerin sergilendiği fuarda; kaligrafi, zeka oyunları, boyama sanatı, ebru, grafiti, oyun hamurları, mozaik süsleme, manyetik yapı taşları ve rölyef ile doku çalışması gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirilerek, ziyaretçiler ürünleri yakından tanıma şansı buldu.