7 kere düş 8 kere kalk
Dünyada mutluluk yaşı 14.5 sınırına kadar geldi dayandı. Artık çocuklarımız bile kronik mutsuz. Dünya Mutluluk Günü kapsamında bir araya gelenler, Japonların ünlü atasözü “7 Kere Düş, 8 Kere Kalk” ışığında İş’te Mutlu Olmanın yollarını öğrendi.
Çalışma hayatının zorlu süreçleri ve yaşam şartlarının güçlüğü mutluluk seviyemizi belirliyor. Özellikle iş yaşamında mutlu olmak, yaşam kalitesinin artmasına vesile oluyor. Dünya Mutluluk Günü kapsamında düzenlenen İş’te Mutluluk Konferansı, Workinton’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Didişerek değil, paylaşarak
Tijen Mergen tarafından kurulan Happiness At Work tarafından organize edilen İş’te Mutluluk Konferansı’nın üçüncüsü gerçekleştirildi. TEB, Techno Gym ve Workinton tarafından desteklenen konferansın bu yıl ki teması ise bir Japon Atasözü olan “7 Kere Düş, 8 Kere Kalk” oldu. Dünyada mutluluk yaşının son 50 yılda düşerek 14.5 yaş sınırına kadar geldiğini söyleyen Happiness At Work Kurucusu Tijen Mergen, “Artık çocuklarımız bile mutsuz. Daha fazla birbirimizi kırarak, didişerek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizim mutlu olmaya çok ihtiyacımız var. Hem kurum, hem de bireyler olarak kendimizi daha iyi ifade etmemiz gerekiyor. Zaten konferansın amacı da yılmazlığı elde etmenin yollarını bulmaktır” dedi.
Çalışanı mutlu edin
TEB İK ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Nilsen Altuntaş ise, “Kurumların kar elde çabalarının çalışanlar için öncelikli bir anlam ifade etmiyor. Bu anlamı ortaya çıkarmak için kapıdaki güvenlikten, aşçısına kadar herkesin ortak değeri kabullenmesi gerekir. Çalışanın bağımlılığını isteyen bir kurum, önce çalışanına ne vermesi gerektiğini bilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Para yerine yaratıcılığı kullanın
Zor zamanlarda mutlu olma sanatını anlatan Alexadener Kjerulf da konuşmasında dünyanın 46 ülkesinde işyerinde mutlu olmanın sırlarını anlattığını ifade etti. Kjerulf, şirket yöneticilerine, çalışanlarının mutluluğu sağlamak için para yerine yaratıcılıklarını kullanmalarını ve başarıları kutlamayı tavsiye etti .
Hareket edeni ödüllendirin
Techno Gym Kurucusı Vittoio Zagaia da iş yerinde mutluluğun sırrının sağlıklı yaşamdan geçtiğini söyledi. Techno Gym’in fiziksel aktiviteyi artırmak için kurulan bir şirket olduğunu söyleyen Zagaia, “Dünyada 20 binden fazla olan çalışanı olan şirketler çalışanları için sağlık programları geliştirmeye başladı. Her yıl bu şirketler kişi bazlı bu yatırımlarını 693 dolara kadar çıkarttı. Çalışanlarınızı hareket ettiği için ödüllendirin ve bunu yönetin” dedi.
Sosyal paylaşımı öğrenin
Workinton Pazarlama Direktörü Ayçe Ayyıldız ise konuşmasında, “Çalışanların verimliliğini artırmak en önemli artılardan yolalrdan biri çalışma mekanlarıdır. Workinton’un herkesin daha iyi çalışması ve mutlu olması için mekanlar sağlıyor” şeklinde konuştu.