DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    663 milyar TL’lik perakende pazarında dijital dönüşüm şart

    663 milyar TL’lik perakende pazarında dijital dönüşüm şart
    20.06.2017
    A+
    A-

    Euler Hermes’in ‘Dijital Perakende Araştırması’ perakende devrimine yön verecek değişimleri ortaya koyuyor.

    Dünyanın lider alacak sigortası şirketi Euler Hermes’in hazırladığı ve küresel perakende pazarının dijital dönüşüm ve değişen tüketici talepleri doğrultusunda değerlendirildiği 2017- Dijital Perakende Araştırması yayımlandı. Tüm dünyada perakende sektörünün geleceğine ışık tutan araştırmanın katılımcı yanıtları, perakende devrimine yön verecek davranış değişikliklerini ortaya koyuyor.

    Perakende sektörüne ilişkin temel veriler, önümüzdeki dönemde geleneksel perakendeciliğin iş modellerinde dijitalleşmenin güçlü yükselişinin süreceğine işaret ediyor. Perakende şirketlerinin online satış yöntemleri arasında bulunan multi-channel (çoklu k

    anal), mobil uyumluluk ve online görünürlük uygulamalarında da artma ivmesinin süreceği tahmin ediliyor.

    “Türkiye perakende iş modellerini yeniden düşünmeli”

    Hazır giyim, gıda, teknoloji, AVM’ler gibi pek çok farklı alanı kapsayan perakende sektörü Türkiye ekonomisinin de lokomotiflerinden biri. Türkiye’de perakende sektörü 663 milyar TL düzeyinde bir büyüklüğe sahip. 2018 yılında ise bu rakamın 880 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. Perakende firmalarının değişen tüketici taleplerine ve alışveriş alışkanlıklarına adapte olarak hızlı dijital dönüşüm stratejilerini hayata geçirmesi ise artık bir zaruret halini alıyor.

    Türkiye’de Euler Hermes’in CEO’su Özlem Özüner, araştırmadan çıkan bulguları şu sözlerle değerlendirdi: “Perakendecilikte önemli bir dönem yaşanıyor. Gelenekselliği kesinlikle kabul etmeyen bir sektör olarak perakende iş modellerini yeniden düşünmek için acil bir ihtiyaçla karşı karşıya. Bölgesel ve yerel farklılıklar önemli ölçüde etkileyici olsa da, önümüzdeki 5 yıl içerisinde müşteriyi doğru analiz ederek, bu dinamizmi hayata geçirebilen ve dijitalleşen perakendeciler başarılı olabilecek… Perakendeciler hızlı bir dijital dönüşüm sürecine girerlerse, bugün sektörün en önemli sorunlarından biri olan karlılık konusunda avantaj sağlayacak” dedi.

    Euler Hermes’in araştırmasına göre; toplam nominal perakende satışları son on yılda yüzde 4.8 oranında arttı. Online satış aktiviteleri 2016 yılında satışların yüzde 9’unu temsil ederken, 2020 yılına kadar yüzde 15’lik artış göstereceği öngörülüyor. Müşteri taleplerini canlandıran dijital ivme, perakende sektörünü de şekillendirmeye devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.