DOLAR 34,5497
EURO 36,0058
ALTIN 3009,329
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    2019 Ytong Mimari Fikir Yarışması sonuçlandı

    2019 Ytong Mimari Fikir Yarışması sonuçlandı
    20.02.2020
    A+
    A-

    Türk Ytong tarafından 20’ncisi düzenlenen Mimari Fikir Yarışması sonuçlandı. Konusu “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu” olarak belirlenen ve mimarlık eğitimine odaklanan yarışmada 3 proje ödüle layık görüldü.

    Yenilikçi ürünleriyle modern yapılaşmaya yön veren Türk Ytong, mimarlık ortamını ve yaratıcı çalışmaları desteklemeye devam ediyor. Sektördeki köklü duruşu, bilgiye ve yeniliğe açık, farklılıkları önemseyen projeleri ile örnek olan Türk Ytong’un düzenlediği Ytong Mimari Fikir Yarışması’nda kazananlar belli oldu.

    Mimarlık eğitimine eleştirel bakış

    20’ncisi düzenlenen Ytong Mimari Fikir Yarışması bu yıl mimarlık eğitimine odaklanarak, eğitim ortamına eleştirel bir mesafe ile yeniden bakmayı ve sınırlarını tartışmayı önerdi. Katılımcılardan alternatif bir mimarlık eğitimi ve onun mekânsal altyapısını önermeleri beklendi. 209 fikir projesinin değerlendirildiği yarışmada, 3 proje eşdeğer ödüle değer görüldü. Yarışmada kazanan ekipler ödül olarak, jüri üyeleri ile birlikte Almanya’ya seyahat ederek 100. yılı kutlanan Bauhaus akımının izlerini sürecek.

    Kazananlar Bauhaus yolcusu

    Uygur Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Semra Uygur, Melike Altınışık Architects (MAA) Kurucusu Y. Mimar Melike Altınışık, ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Yalın Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Ömer Selçuk Baz ve NSMH Kurucusu Mimar Nevzat Sayın’dan oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda, dünyanın önde gelen mimarlık mekanlarından biri olan Almanya Bauhaus Gezisi ile gezisiyle ödüllendirilen ekipler ve projeleri ise şöyle:

    76 Sıra No’lu Proje – FLANEUR

    Nusret İrfan Uşun, Mimar – Dokuz Eylül Üniversitesi

    Muhammed Harun Beyhan, Mimar – Dokuz Eylül Üniversitesi

    Mehmet Akif Mayuk, Mimar – Dokuz Eylül Üniversitesi

    235 Sıra No’lu Proje – MİM-AHİ DEĞİRMENİ

    Mustafa Necati Erdemir, Mimarlık Bölümü Öğrencisi- İstanbul Teknik Üniversitesi

    Muhammed Alp Gürbüz, Mimar- İstanbul Teknik Üniversitesi

    Hayreddin Haldun Bozkurt, Mimarlık Bölümü Öğrencisi- Doğuş Üniversitesi

    320 Sıra No’lu Proje – SHIP OF ARCHITECTURE

    Mustafa Emre Uzun, Mimarlık Bölümü Öğrencisi – Pamukkale Üniversitesi

    Muharrem Alper, Mimarlık Bölümü Öğrencisi – Pamukkale Üniversitesi

    Efecan Zeybek, Mimarlık Bölümü Öğrencisi – Pamukkale Üniversitesi

    Ödül kazanan fikir projeleri www.ytongakademi.com adresinden görülebilir.

    Ytong Mimari Fikir Yarışması

    Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Ytong Mimari Fikir Yarışması, Türkiye’de alanındaki en uzun soluklu yarışmalardan biri olarak genç mimarlar tarafından ilgiyle takip ediliyor.

    Türkiye’de mimarlık, kentsel tasarım ve yapı kültürüne destek olmayı amaçlandığı yarışma; bu alanlar üzerine daha fazla düşünülmesini, sorunlar üzerinde çok boyutlu tartışabilmeyi, farklı disiplinlerin bir araya gelerek yeni çözümler ortaya koymasına ortam hazırlamayı, düşünce üretimini desteklemeyi, genç mimar ve tasarımcılara fikirlerini özgürce paylaşacak, eleştirel bakış açısı geliştirmelerine yardımcı olacak kolektif bir platform sağlamayı hedefliyor.

    Süreç ve yöntemi, tüm disiplinlerden katılıma açık oluşu, Dijital Kolokyum’u da içeren şeffaf süreci, yenilikçi ve yaratıcı fikirleri desteklemesiyle de farklılık yaratıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.