2. MMG AR-GE İnovasyon zirvesi
Çevre, yeşil teknolojiler, enerji, akıllı ulaşım sistemleri, savunma, iletişim gibi bir ülkenin kalkınmasında olmazsa olmaz alanlarda Ar-Ge ve inovasyon konularının liderlerini bir araya getirecek “2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ” öncesinde MMG Genel Başkanı Osman Balta; “MMG olarak amacımız sadece zirve düzenlemek değil, zirvede konuşulan hususlarla ilgili çözümlerin ve modellerin zirveden sonra da sektör temsilcileriyle bir araya gelerek hayata geçmesi için somut uygulama adımlarının oluşturulmasını sağlamak” dedi.
Mimarlar Mühendisler Grubu (MMG), 6-7 Eylül tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde, “2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ”ne ev sahipliği yapacak. Zirve boyunca, 10 oturumda inovasyon ve Ar-Ge’nin lideri 40 konuşmacı, kendi alanlarında Türkiye’nin geleceğini konuşacak. Sergide ise, Türkiye’nin milli ve yerli projeleri dâhil, bazıları ilk kez sergilenecek inovatif projeler sergilenecek.
“Yenilik tabanlı kalkınmanın önündeki engelleri birlikte aşacağız”
MMG Genel Başkanı Osman Balta; “İkincisini düzenleyeceğimiz zirvede yerli yeniliğin, yeniliğin ticarileştirmesinin, yenilik tabanlı yerel kalkınmanın önündeki engelleri tartışacağız. Söz konusu engelleri aşmak için hem merkezi yönetim ve yerel yönetimler, hem de özel sektörle birlikte aşmak için çözüm önerilerini ve alternatif modelleri konuşacağız” dedi.
Geçen sene düzenlenen ilk zirveden gelen geri beslemeler sonucunda bu seneki zirvenin içeriğini oluşturduklarını söyleyen Osman Balta; “Geçen seneki zirvede kamu, yerel yönetimler ve ilgili sektör temsilcilerinin bir araya gelerek çözümler üretilmesi ile ilgili geri beslemeler olmuştu. Biz de bu yıl Savunma, Çevre, Yeşil Teknolojiler, Enerji, Akıllı Ulaşım Sistemleri, İletişim alanı ile ilgili sektörlere özel, açık oturumlar ve konuşmalar organize ettik” dedi.
Sektörel konuların dışında ülke olarak Milli Teknoloji Hamlesi yapabilmek adına Teknoloji ve Medeniyet İlişkisi, Bilgi Ekonomisi, Yerel Kalkınma ve Yenilikte Ek Finansman gibi konularda uzman kişilerin de katılacağı oturumlardan oluşan konuşmaların da olacağı zirveyle ilgili; “MMG olarak amacımız sadece zirve düzenlemek değildir. Bu zirvedeki amacımız zirvede konuşulan ve tartışılan hususlarla ilgili çözümlerin ve modellerin zirveden sonra diğer zirveye kadarki zaman aralığında sektör temsilcileri ile bir araya gelerek değerlendirilmesi ve söz konusu çözümlerin simüle edilip hayata geçmesi için somut uygulama adımlarının oluşturulmasını sağlamaktır” diyen Genel Başkan Osman Balta; “Sergiye gelen projelere baktığımızda katma değeri yüksek olan ürünlerle ilgili konularda çalışan firmaların katıldığını gözlemliyoruz” dedi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı himayelerinde; Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, DEİK ve TOKİ’nin katkıları ile düzenlenecek zirve kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından Üniversiteler, Teknoparklar, Kalkınma Ajansları ve Ar-Ge Merkezleri Türkiye’nin geleceği için bir araya getirecek.