DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    14. Bodrum Müzik Festivali 5 günde 209 ve 20 bin müzikseveri ağırladı

    14. Bodrum Müzik Festivali 5 günde 209 ve 20 bin müzikseveri ağırladı
    09.08.2018
    A+
    A-
    Beş gün boyunca birbirinden değerli ulusal ve uluslararası sanatçıyı konuk eden 14. Bodrum Müzik Festivali; bu yıl 16 konser, 2 sergi ve 2 rehberli tur ile yaklaşık 20 bin kişiyi ağırladı. Festival kapsamında, kurulumunda 400 kişinin görev aldığı ve 9 gün süren 5 farklı sahnede, 209 müzisyen, toplam 16 saat 21 dakika boyunda dinleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı.
     
    Festivalin Onur Ödülü ise bu yıl dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’a verildi. Onay, festival kapsamında film yönetmeni Murathan Özbek’le birlikte “Yolda” adlı çok disiplinli proje ile sanatseverlerin karşısına çıktı. Onay’ın piyanodaki hayal gücünü Murathan Özbek’in vizörüyle buluşturan proje izleyicilere eşsiz bir konser deneyimi yaşattı.
     
    Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra, DenizBank’ın desteği, Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin’in katkılarıyla düzenlenen 14. Bodrum Müzik Festivali sona erdi. Bir marinada başlayıp Türkiye’nin sayılı açık hava festivallerinden biri olan Bodrum Müzik Festivali, uluslararası platformlarda da rağbet gören Klasik Müzik Festivalleri arasında yerini almak için emin adımlarla ilerliyor. Beş gün boyunca birbirinden değerli ulusal ve uluslararası sanatçıyı konuk eden Festival; bu yıl 16 konser, 2 sergi ve 2 rehberli tur ile yaklaşık 20 bin kişiyi ağırladı. Festival kapsamında, 209 müzisyen toplam 16 saat 21 dakika boyunda dinleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı. Sabah erken saatlerde başlayıp geceye kadar devam eden konserler 400 kişi tarafından 9 günde kurulan 5 farklı sahnede gerçekleştirildi.
    14. Bodrum Müzik Festivali’nin bu yılki Onur Ödülü ise dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’a verildi. Gülsin Onay, festival kapsamında film yönetmeni Murathan Özbek ile gerçekleştirdiği ortak projesi “Yolda” ile izleyicilerle buluştu. İstanbul Müzik Festivali ve Bodrum Müzik Festivali işbirliğinde hayata geçen “Yolda” projesi; Gülsin Onay’ın piyanodaki hayal gücü, yüksek ve zekice yorumlarını Murathan Özbek’in duyarlı kamerasıyla buluşturarak sinema ve müzik dallarını bir araya getirdi. D-Marin Turgutreis’te gerçekleşen konserde Gülsin Onay, Busoni’den Brahms’a, Liszt’ten Beethoven, Ravel, Schubert, Chopin ve Bach’a uzanan geniş repertuvarıyla müzikseverleri bir kez daha kendine hayran bıraktı.
    Veriko Tchumburidze, Camille Thomas ve Gülru Ensari ilk kez aynı sahnede
    Festival kapsamındaki Günbatımı Konserleri’nin sonuncusunda ise, her geçen gün yıldızları daha da parlayan Veriko Tchumburidze, genç neslin dikkat çeken viyolonsel sanatçısı, ECHO Klasik ödüllü Camille Thomas ve Gülru Ensari’nin Schubert ve Mendelssohn yorumları büyük beğeni topladı. Başarılı sanatçılar, Bodrum Müzik Festivali için ilk kez aynı sahneyi paylaştı.
    Festivalde Kuzey rüzgârı: Víkingur Ólafsson
    Bodrum Müzik Festivali’nin bu yılki son konseri ise The Marmara Bodrum’un mekan sponsorluğunda “İzlanda’nın Glenn Gould’u” olarak nitelendirilen piyanist Víkingur Ólafsson ile gerçekleşti. Ólafsson, 20. yüzyılın en çok tanınan ve konuşulan bestecisi Philip Glass’ın 80. yaşı için Deutsche Grammophon’dan çıkan Philip Glass: Piano Works albümünden bir seçkiyle, The Marmara Bodrum’da müzikseverlere unutulmaz bir deneyim yaşattı.
    Festival, sanatın farklı dallarıyla renklendi
    Festival’de Doğuş Grubu’nun; 900’ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk projesi “Sanata Bi Yer” platformuna ait işlerden bir seçki D-Marin Turgutreis Marina Turkcell Sahnesi’nde sergilendi.
    Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan farklı dönemlere ait Bodrum temalı bir fotoğraf seçkisi de yine festival kapsamında The Marmara Bodrum’da 30 Eylül’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
    Festivalde “Sinemada Müzik” gösterimleri
    Festivalde ayrıca, “Sinemada Müzik” programı başlığı altında dünyaca ünlü müzisyenler ile ilgili ve hayatlarını anlatan film, belgesellerden oluşan bir seçki de izleyicilerle buluştu. Program kapsamında “Güz Sonatı” filmi, D-Marin Turgutreis’te bulunan Cinemarine’de gösterildi.
    Bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı’na
    Tüm bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanan festivalde bu sene Gülsin Onay konserinin gelirleri ise Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne aktarılacak.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.