İzmir’in ilk Oyun Hızlandırma Merkezi ‘BAMBU’’ya büyük ilgi
Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi – DEPARK’ta, Netmarble Türkiye sponsorluğunda açılan İzmir’in ilk Oyun Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi ‘BAMBU’ büyük ilgi görüyor.
‘BAMBU Oyun Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi’ Dokuz Eylül Üniversitesi ve Netmarble Türkiye işbirliğinde, İzmir başta olmak üzere dijital oyun sektöründeki tüm yaratıcı kişileri ve oyun geliştiricileri buluşturmak amacıyla Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) bünyesinde kuruldu.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıya Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, DETTO Koordinatörü Prof. Dr. Okan Tuna, Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek ile oyun geliştiriciler katıldı. Toplantıda BAMBU’ya yapılan başvurularla ilgili son durum değerlendirildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, küresel oyun pazarının 100 milyar dolara ulaştığını belirterek, sektörden uzak kalmanın mümkün olmadığını söyledi. Bu gerçekliğin kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Çelik, “Üniversitemiz Netmarble Türkiye ile bir işbirliği protokolü imzalayarak Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi DEPARK’ta İzmir’in ilk BAMBU Oyun Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi’ni hayata geçirdi. Netmarble Türkiye’nin destekleriyle kurulan bu merkez, şimdi de oyun fikri olan girişimcilerin başvurularını almaya başladı. 22 Haziran 2018 Cuma gününe kadar sürecek bu başvurular sayesinde sektörle ilgili yaratıcı fikirler, iş hayatına kazandırılmaya çalışılacak. 16 Temmuz – 16 Ağustos 2018 tarihleri arasında düzenlenecek bu programda başvurular arasından seçilecek oyunlar, çeşitli aşamalardan geçerek geliştirilmeye, büyütülmeye ve küresel Pazar için ticari bir değer haline getirilmeye çalışılacak” dedi.
İzmir mobil oyunda öncü olacak
Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek ise İzmir’deki ilginin fazla olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, BAMBU’nun Türkiye’deki dijital oyun sektörünün gelişmesi ve dünyada başarılı oyun projelerini hayata geçirmeye önemli katkı sağlayacağını söyledi. BAMBU projesinin yanında Netmarble EMEA olarak StartersHub ile birlikte mobil oyun geliştiricileri Gamer’s Qube adını verdikleri hızlandırma programıyla, oyun geliştiricilerini davet ettikleri ve bu girişimcilerin mobil oyunlarını dünya pazarlarına açmayı hedefleyen bir projeyi daha hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Özistek, “Hali hazırda mobil oyununu tamamlamış olan oyun geliştirici ekiplere toplamda 350 bin dolarlık bir yatırım fırsatı sunuyoruz. Oyun girişimcilerini dünya platformlarına taşıyarak Türkiye’yi oyun dünyasının sayılı merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Özistek ayrıca, “İzmir mobil oyun sektöründe önemli kentlerimizden biri. Oyun sektörüne heyecan verici katkılar sağlayacak. Gerekli altyapı ve girişimci desteğiyle İzmir’in bu alanda öncü olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
350 bin dolar yatırım desteği
Gamer’s Qube, hali hazırda mobil oyununu geliştirmiş, hatta yayınlamış oyun geliştirme ekiplerine açık bir program. Programa başvurmak için en az iki kişiden oluşan bir ekibe sahip olmak gerekiyor. Haziran sonuna kadar sürecek başvuruların ardından, Netmarble EMEA tarafından yapılacak ön elemeyi geçen 25 oyun geliştirme ekibi arasından 5 tanesi Netmarble’ın profesyonel mentorları tarafından seçilerek programa katılma hakkı kazanacak. Programa katılan her ekibe 70 bin dolar, toplamda ise 350 bin dolar yatırım desteği verilecek.
Başvurular sürüyor
Dokuz Eylül Üniversitesi Alsancak Rektörlük Yerleşkesinde, 16 Temmuz – 16 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek programa, 22 Haziran 2018 Cuma, saat 17.30’a kadar başvuru yapmak mümkün.
DEPARK NEDİR?
DEPARK A.Ş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile kurulmuş Dokuz Eylül Üniversitesi’nin teknoloji geliştirme bölgesidir. Bünyesinde faaliyet gösteren 120’yi aşkın firmaya ev sahipliği yaparak Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Tınaztepe ve İnciraltı kampüslerinde faaliyet göstermektedir.
DETTO NEDİR?
Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO), (TÜBİTAK 1513) teknoloji transfer ofisleri destekleme programı kapsamında bilginin ve yeniliğin üretilip toplumun faydasına yönelik ticarileşebilir teknolojik ürün ve hizmete dönüştürülmesine, etkin bir üniversite – sanayi işbirliği mekanizmasının oluşturulması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için; Ar-Ge, yenilik, girişimcilik ve ticarileşme alanlarında çalışan bir oluşumdur.
BAMBU NEDİR?
BAMBU, Dokuz Eylül Üniversitesi, Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) ve Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) tarafından teknoloji tabanlı iş fikirlerinin, olgunlaşıp ticarileşerek son kullanıcılara ulaşmasına katkıda bulunan bir hızlandırma ve ön kuluçka merkezidir. BAMBU, bilgiyi, kaynakları, fikirleri ve yetenekli kişileri bir araya getirir ve girişimlerin pazara çıkışları için en iyi yolu bulmalarına yardımcı olur.
BAMBU HIZLANDIRMA PROGRAMI NEDİR?
BAMBU Hızlandırma Programı, iş fikirlerinin hızla olgunlaşabilmesi ve pazara çıkabilmesi için hazırlanan, yoğun bir şekilde eğitim, workshop ve mentorluk faaliyetleri içeren 10
haftalık programdır. Hızlandırma Programı,iş modeli oluşturma ve doğrulama, müşteri geliştirme, ürün-pazar uyumu, pazara çıkış, finansmana erişim ve çözüm ortakları oluşturma gibi kritik alanlarda girişimcilere profesyonel destekler sunar.
Girişimcilere Hızlandırma Programı kapsamında sağlanan hizmetler;
Girişimcilik ve İş Modeli Eğitimleri
İşletme Eğitimleri
Workshop ve Deneyim Paylaşımları
Mentorluk
Girişimci Koçluğu
Fikri Mülkiyet Sınai Haklar Desteği
Stratejik Plan Geliştirme Desteği
Ortak Çalışma Alanı
Ürün Geliştirme Desteğine Erişim
Ekosisteme Erişim & Networking
Finansal Kaynaklara Erişim