DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ​Ali Kızıltuğ türküleri, Mustafa Kızıltuğ’un yorumuyla Gloss’ta!

    ​Ali Kızıltuğ türküleri, Mustafa Kızıltuğ’un yorumuyla Gloss’ta!
    28.08.2019
    A+
    A-

    2017 yılında yaşamını yitiren ünlü halk ozanı Ali Kızıltuğ’un türküleri, oğlu Mustafa Kızıltuğ’un yorumuyla Gloss’ta!

    Kısa zaman önce aramızdan ayrılan değerli halk ozanı Ali Kızıltuğ’un türküleri, oğlu Mustafa Kızıltuğ’un sesiyle yeniden hayat buldu.

    Albümde ünlü ozanın “Öf Öf”, “Dokunurdum Bağlamaya”, “Dost Düşman Belli Olmaz”, “Benim Köyümden Alacağım Var”, “Neler Vermez İdim Onun Uğruna” ve “Niye Benden Uzak Uzak Gidersin” adlı eserleri Mustafa Kızıltuğ’un yorumuyla yer aldı.

    Albümde yer alan eserler, türkülerin ruhunu daha iyi yansıtabilmek amacıyla akustik olarak kaydedildi.

     

    Ali Kızıltuğ kimdir?

    2017 yılının Aralık ayında, 73 yaşında yaşamını yitiren halk ozanı Ali Kızıltuğ, 1944 yılında Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde dünyaya gelmişti. 14 yaşında bağlama çalmaya başlayan, “Asrı Gurbet Harab Etmiş Köyümü” isimli ilk plağını 1969 yılında dolduran sanatçının, 103 plak ve 87 kaseti yayınlanmıştı. Ömrü boyunca yalnızca kendi eserlerini seslendiren sanatçının, 2 binin üzerinde eseri bulunuyordu ve bunların 550’si başka sanatçılar tarafından yorumlanmıştı. “Âşık Veysal Şatıroğlu ve Âşık Mahzuni Şerif beni en çok etkileyen âşıklardır” diyen sanatçının “Baykuşlara Kalan Köy” ve “Sorma Efendim” adlı iki de kitabı bulunuyordu. Ünlü ozan, hayata bakışını ise “Ne yârimden vazgeçtim, ne sazımdan, ne de vatanımdan vazgeçtim. Nasıl Mursal’dan geldiysem o mazlum, sefil, tertemiz bir köylü çocuğu isem şimdi de aynıyım” sözleriyle ifade ediyordu.

    ETİKETLER:
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.