Ankara’dan Dünyaya açılan öğrenciler
Abdullah Tokur Ortaokulu tarafından yürütülen “Now Our World- I take the first step to protect life (Şimdi Bizim Dünyamız- Yaşamı korumak için ilk adımı atıyorum)” adlı Erasmus + projesi 01.10.2017 tarihinde başlamış olup, 30.06.2019 tarihinde ise tamamlanacaktır. Türkiye dışında proje katılımcı ülkeleri Yunanistan, Polonya, İspanya ve Portekiz’dir.6-11 Kasım 2017 tarihleri arasında ilk uluslararası öğretmen toplantısı okulumuzda gerçekleştirildi.
Proje kapsamında ilk günden bu yana okul çevresinde öğrencilerle birlikte temizlik etkinliği yapıldı. Çevre sorunları ile ilgili sunumlar, Türkiye’nin güzellikleri ve tarihi ile ilgili panolar, fotoğraf ve logo yarışmaları, “Alternatif Enerji Kullanımı” ve “Pil Geri Dönüşümü” ile ilgili broşürler hazırlandı. Yılbaşı kartları tasarlanarak partner ülkelere gönderilmiştir.Proje takvimi oluşturuldu.Öğrencilerle birlikte kırk adet kuş yuvası tasarlanmıştır. Çeşitli anketler hazırlanarak öğrencilere uygulanmıştır.
Kahramankazan’da ve okulumuz çevresinde okulumuz öğrencileri ile ağaç dikimi gerçekleştirildi. Okul bahçesinde kompost method ile bitki yetiştirme planlaması yapıldı. Kullanılmış pet şişeler ile bitki ekimleri yapıldı. C1 Yunanistan Öğrenme/ Öğretme/ Eğitim faaliyeti kapsamında Yunanistan- Volos’a 4 öğrenci- 3 öğretmen ile gidildi.Okulumuzda geçtiğimiz dönem başlanan geri dönüşüm çalışmaları sonucu; 330 kg karton, 1280 kg kağıt, 90 kg plastik, 36 kg atık yağ, pil ve elektronik atıklar toplanmış ve elde edilen gelir okul aile birliği hesabına aktarılmıştır. C2 Polonya Öğrenme/ Öğretme/ Eğitim faaliyeti kapsamında Polonya- Gruta’ya 4 öğrenci- 2 öğretmen ile gidildi. Atık malzemeler ile hazırlanan ürünler ile Polonya’da moda defilesi gerçekleştirildi. Polonya hareketliliği 24 -28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz Polonya- Gruta’ da bir hafta boyunca misafir olarak ağırlanırken Kopernik’in evini ve müzesini, amber müzesini, Torun ve Gdansk şehirlerini, bilim ve ekoloji fuarlarını gezerek farklı etkinliklere katılma şansı elde ettiler. Geri dönüşüm fabrikasına düzenlenen gezi ile öğrencilerimizin çevreye ve doğaya olan duyarlılıkları arttı. “Gingerbread Workshop” ta hep birlikte mis kokulu zencefilli çörekler yapan öğrencilerimiz farklı lezzetler tattılar. Gruta’ da gerçekleştirilen geri dönüşüm kostüm defilesinde Türkiye’yi ve okulumuzu gururla temsil eden öğrencilerimiz unutulmaz deneyimler yaşadılar. Ülkemizde yapılan planlama toplantısının ardından Yunanistan ve Polonya’ya düzenlenen öğretmen öğrenci hareketlilikleri ve bu süreçte yapılan tüm etkinlikler başarıyla tamamlanmıştır. Projemizin kentsel dönüşüm sebebiyle dezavantajlı bir bölgede bulunan okulumuz, öğrencilerimiz ve ülkemiz yararına başarıyla tamamlanmasını diliyor ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.