Türkiye İMSAD’dan enflasyonla mücadeleye destek
İnşaat malzemesi üreticilerinin çatı örgütü Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında başlatılan yüzde 10 indirim kampanyasına, üyeleriyle birlikte katıldıklarını açıkladı.
Türk inşaat malzemesi sanayisini gerek yurt içinde gerekse yurt dışında temsil eden Türkiye İMSAD’ın, 37 sektör derneği, 81 sanayici firma ve 15 paydaş kurum üyeleriyle birlikte, pazarda 32 binden fazla noktaya etkin bir şekilde ulaştığını belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “İnşaat sektörünün çok önemli grupları olan 31 farklı alt sektörü temsil eden bir sivil toplum örgütü olarak, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında başlatılan yüzde 10 indirim kampanyasına, Türkiye ekonomisine ivme kazandırmak amacıyla katılma kararı aldık” dedi.
Enflasyonla mücadele milli ekonomimize güç kazandıracak
Özel sektörün gönüllülük esasına dayalı desteğinin hedeflendiği Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’na, Türkiye’de önemli pazar paylarına sahip sanayici üyeleriyle birlikte katıldıklarını vurgulayan Ferdi Erdoğan, “Açıklanan bu programın milli ekonomimize güç kazandıracağına inanıyoruz. Kalitesiyle zaten kendini dünya çapında ispatlamış ürünlerimizle, iç ve dış pazardaki etkimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Ülke olarak, mümkün olduğu kadar ihracatın arttığı, ithalatın azaldığı bir dengeyi kurmaya çalışmalıyız” diye konuştu.
Yenileme-güçlendirme, sektöre can suyu olacak
Ayrıca, Türkiye’de hangi binaların kentsel dönüşüm kapsamına girip hangilerinin girmeyeceğinin bir an önce belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Ferdi Erdoğan, şöyle konuştu: “Konut sahipleri, kentsel dönüşüm sürecinde kendi binasının da yıkılıp yeniden yapılacağını hayal ediyor. Oysa her bina yeniden yapılmayacağı gibi müteahhitlerin de her binayı yenileyip eski sahiplerine bedelsiz verebilecekleri bir planları yok. Bu nedenle ev sahiplerinin, kendi konforları, sağlıkları ve enerji-su-atık giderlerini yönetmek için evlerini yenilemeleri daha rasyonel bir yaklaşım olacak. Burada yenileme kapsamı, sadece kozmetik yenileme değil ‘derin yenileme’ denen tesisat (elektrik, su), ısıtma-soğutma, havalandırma sistemleri, yalıtım dahil cephe sistemleri, seramik kaplamalar ve vitrifiye, pencere-cam ve çatı-baca sistemleri gibi geniş bir alanı içeriyor.”