DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    MÜSİAD: Yaşadığımız süreç milli teknolojilerin yaygınlaşmasını adına tarihi bir fırsat

    MÜSİAD: Yaşadığımız süreç milli teknolojilerin yaygınlaşmasını adına tarihi bir fırsat
    17.08.2018
    A+
    A-

    MÜSİAD Bilişim Sektör Kurulu olarak; ABD ile yaşanan ekonomik savaşta tüm imkânlarımızla devletimizin yanında yer aldığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

    Yaşanan sürecin milli teknolojilerin yaygınlaşması noktasında tarihi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.

    Stratejik hedeflerle “Yerli Üret Milli Yönet” mottosuyla gayretli çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.

    Son 10 yıl içerisinde 81 teknoparkta çalışmalarını sürdüren teknoloji şirketlerimiz, 10 bin 608 adet patent başvurusu gerçekleştirmiş, 942 adet Ar-Ge ve tasarım merkezi kurmuştur. Teknoloji ihracatı ile sektörde faaliyet gösteren bizler, üretmeye ve ihracatımızı arttırmaya devam edeceğiz.

    Cesur girişimcilerimiz, artan kamu destekleri ve çalışkan insanlarımızla dünyada rekabet edebilecek birçok ürün geliştirmiş, ülkemizdeki teknoloji yerlilik oranını %65’e yükseltmiştir.

    Bugün daha fazla çalışarak yerlilik oranımızı %100’e çıkarmak için girişimcilerimiz ve çalışanlarımızla inisiyatif alıyoruz.

    Hayata geçirdiğimiz bu hareketi bir yabancı düşmanlığı olarak görmüyoruz. Serbest piyasa koşulları altında global markaların rahatlıkla ülkemizde olması gerektiğine inanıyoruz. Global markalardan beklentimiz; ülkemizdeki bilişim firmalarını salt ‘entegratör’ veya satıcı olarak görmemeleri, ancak birlikte değer üretme prensibiyle ortak ürün geliştirmeleridir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.