DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Prysmian Kablo’nun tescilli Ar-Ge liderliği

    Prysmian Kablo’nun tescilli Ar-Ge liderliği
    14.08.2018
    A+
    A-

     Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Kablo, Mudanya Ar-Ge Merkezi çalışmaları ile teknolojiye ve inovasyona yatırımını yüzde 22 oranında artırdı. Prysmian Kablo, kullanıcıları teknolojik yenilikler ve üstün performanslı ürünlerle buluşturarak, Türkiye’nin rekabet gücünü geliştirmeyi hedefliyor.

     Prysmian Kablo’nun Mudanya’da bulunan, Türk kablo sektörünün ilk ve tek Ar-Ge Merkezi, Prysmian Group bünyesindeki 25 Ar-Ge merkezinden biri olarak öne çıkıyor. 2015 yılında Sanayi ve Bilim Bakanlığı tarafından “Ar-Ge Merkezi” olarak tescil edilen ve Türk kablo sektörünün en kapsamlı tasarım, inovasyon ve ürün geliştirme altyapısına sahip merkez, 5 bin metrekare alanda, 6 bölümden oluşuyor. Faaliyetlerine 2015 yılı sonunda başlayan ve Malzeme Teknolojileri Laboratuvarı, Yanma Test Laboratuvarı, Enerji Kabloları Test Laboratuvarı ve Telekom ve Fiber Kabloları Test Laboratuvarı’nın bulunduğu merkezde, Tasarım ve İnovasyon Ofisi ile Proses Tasarım ve Prototip Geliştirme Ofisleri de yer alıyor. 34 kişiden oluşan uzman kadrosu ile yüksek performanslı, verimliliği ve güvenliği ön planda tutan inovatif çözümler üretmeye devam eden Prysmian Kablo, merkezde yangına dayanıklı fiber optik kablolar olan Firetuff kabloları, yüksek fiber sayılarında zırhlı ve zırhsız olmak üzere iki farklı şekilde geliştiriyor.

    Türk kablo sektörüne yön veren Ar-Ge merkezi

    Teknoloji ve üretim kapasitesini artırmak için 1964 yılından bugüne dek birçok yatırım yapan Prysmian Kablo, Mudanya’daki fabrikasında 22.000 farklı kablo üretebilirken, ayrıca yüksek gerilim kabloları alanında “Anahtar Teslimi” projeler yaparak tüm müşterilerine eşsiz ve üstün hizmetler vermeyi sürdürüyor.

    Kablo sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek “Ar-Ge Merkezi” belgesine sahip olmaktan dolayı büyük gurur duyduklarını ifade eden Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu, inovasyon ve gelişime öncülük ederek, çevreye duyarlı yeni ürün ve sistemler üzerinde çalışmaya devam edeceklerini söylüyor. Aydoğdu“Mudanya fabrikamızda bulunan Ar-Ge Merkezimiz, uluslararası platformda, kablo üretimi ve malzeme teknolojileri konusunun lideri Prysmian Group bünyesindeki 25 Ar-Ge Merkezi’nden biridir. Kablo sektöründeki ilk Sanayi ve Bilim Bakanlığı tarafından onaylı Ar-Ge Merkezimizdeki inovasyon ve ürün geliştirme çalışmalarına ek olarak, 2017 yılının sonunda, tamamlanmış 2 ve devam eden 3 Tübitak Projesi ile toplamda 5 adet Tübitak projemiz bulunuyor. Merkezimizde yeni teknolojilerle katma değeri yüksek projelere imza atmaya devam etmeyi hedefliyoruz’’ dedi. Ar-Ge çalışmalarına yıllık 5 milyon TL ayırdıklarını belirten Aydoğdu, önümüzdeki dönemlerde bu konudaki yatırımlarını yüzde 25 artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

    İhracata katkı sağlayan çalışmalar

    Prysmian Kablo’nun Ar-Ge merkezinde ürettiği kablolar sayesinde konutlar, hastaneler, tüneller, metrolar gibi insan yoğunluğunun yüksek olduğu kapalı alanlarda yangın halinde ve acil durumlarda dahi, yüksek veri hızlarında yoğun data transferleri kesintisiz güvenli bir şekilde sağlanabiliyor. Bunun yanı sıra Prysmian Kablo, enerji ve haberleşme kablolarında, kullanıcı ve endüstri ihtiyaçlarına göre, dünyadaki değişik zorlu coğrafya, çevre ve kullanım şartlarına uygun inovatif, rekabetçi, yüksek performanslı çözümler geliştirerek Türkiye ihracatına katkı yapmayı sürdürüyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.