DOLAR 34,5432
EURO 35,9676
ALTIN 2999,274
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bir asma klozet 400 kilogramlık bir kutup ayısını taşıyabilir mi?

    Bir asma klozet 400 kilogramlık bir kutup ayısını taşıyabilir mi?
    18.07.2018
    A+
    A-

    Doğal ortamında ortalama ağırlığı 400 kilograma ulaşan bir kutup ayısını bir asma klozet taşıyabilir mi? Geberit’e göre evet. İsviçre’deki yapı teknolojisi ve akustik laboratuvarındaki simülasyon programlarıyla ve de üzerine 400kg’lık yük konularak yapılan statik testlerle asma klozetleri tasarlayan Geberit, ‘0’ tolerans prensibiyle ürünleri test ederek seri üretime geçiyor.

    AB standartlarına göre asma klozetlerin taşıması gereken ağırlık 400kg.  Bu ağırlık da olgunlaşmış bir kutup ayısının ortalama ağırlığı. Aslına baktığımızda her gün klozetimizde bir kutup ayısı oturuyor ve gömme rezervuarlarımız sayesinde bu yük kolayca taşınıyor. Peki, Geberit yük taşıma kapasitelerini nasıl belirliyor? Simülasyon programları aracılığıyla bilgisayar ortamında istatistikleri inceleyerek sürece başlıyor ve bunu; Geberit mühendislerinin her yıl 80 ila 120 arası statik test yürüttüğü ve yeni tesisat sistemlerini test ettiği yapı teknolojisi ve akustik laboratuvarında gerçekleştiriyor.

    “Sıkı tolerans değerlerinden geçen ürünler için seri üretim sürecini başlatıyoruz”

    Bu bilinçle bugüne kadar üzerine imza attıkları inovatif ürünleri simülasyon programlarıyla geliştirdiklerini söyleyen Geberit Türkiye Genel Müdürü Cengiz Kazazoğlu, 3 boyutlu yazıcılarla prototipler üretip üzerinde çalıştıktan sonra üretime geçtiklerini söyledi. Geberit’in gömme rezervuar ve montaj sistemlerini, AB standartlarına uygun olarak ürettiğinin altını çizen Kazazoğlu, “Geberit olarak tüm ürün geliştirme süreçlerimizi 800 m2’lik temizlik teknolojisi onaylı laboratuvarımızda yürütüyoruz.  Öte yandan gömme rezervuarlarımızın testleri de simülasyon programları aracılığıyla bilgisayar ortamında gerçekleştiriyor, 400 kg ağırlığındaki statik testlerle süreci takip ederek ‘0’ tolerans prensibiyle çalışıyoruz. Ayrıca Geberit olarak statik testlerimiz yürüttüğümüz ve yeni tesisat sistemlerini test ettiğim yapı teknolojisi ve akustik laboratuvarımızda 3B ölçüm kolu, güç çerçevesi ve basınç silindiri kullanarak ürünlerimizin, yüklere nasıl tepki verdiğini analiz ediyor, sıkı tolerans değerlerinden geçen ürünler için seri üretim sürecini başlatıyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.