TEİD Akademi 3.dönem katılımcıları “Kurumsal Etik ve Uyum Yöneticisi” sertifikalarını aldılar
Etik ve Uyum alanında, dünya standartlarına göre hazırlanan TEİD Akademi‘nin Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi Sertifika Programı, 3. dönem mezunlarını verdi. İş dünyası ve akademik çevrelerden Etik ve Uyum Yönetimi Uzmanı 20’nin üzerinde eğitmenin yer aldığı sertifika programına katılanlar, “Kurumsal Etik ve Uyum Yöneticisi” sertifikasına sahip oldu.
Etik ve İtibar Derneği TEİD‘in 3. dönemini Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BUYEM) işbirliğiyle hayata geçirdiği Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi Sertifika Programı tamamlandı. Sertifika programına katılanlar, 9 Haziran 2018 tarihinde Tekfen Tower‘da düzenlenen törenle “Etik ve Uyum Yöneticisi” sertifikalarını aldılar.
Dünya standartlarına göre hazırlanan programa inovasyon odaklı revizyon
TEİD Genel Sekreteri Neslihan Yakal, sertifika programından bu yıl 24 katılımcının mezun olduğunu, geçen iki dönemle birlikte Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi sertifika programından 65 kişinin mezun olduğunu kaydederek şunları belirtti: “İlki 2016 ve ikincisi 2017’de yapılan ve Etik ve Uyum Yöneticilerine yönelik dünyanın en önde gelen sertifika programlarından biri kabul edilen program, iş dünyası ve akademik dünyadan eğitmenlerle gerçekleştiriliyor. Etik ve Uyum Yöneticisinin günlük hayattaki gereksinimlerine ve şirketlerin bu pozisyondaki yöneticilerinden beklentilerine göre, yurtdışındaki başlıca sertifika programlarından esinlenerek inovasyon odaklı tasarlanan “Etik ve Uyum 4.0“ sertifika programı, katılımcılarının hem Türkiye‘de hem de yurtdışında Etik ve Uyum Yöneticisi olarak çalışabilmelerini amaçlıyor.“
Farklı sektör ve alanlardan yöneticiler de katılıyor
TEİD‘in Etik ve Uyum Yönetimi Sertifika Programı‘na hukuk müşavirleri ve avukatlar, uyum yöneticileri, etik ve uyum konusunda uzmanlaşmak isteyen yöneticiler, iç denetim departmanı çalışanları ve denetçiler, insan kaynakları departmanı çalışanları, kurumsal iletişim departmanı çalışanları, satış ve pazarlama uzmanları, üst düzey yöneticiler ve yönetim kurulu üyeleri katılıyor.
Sertifika programında eğitmenler; “Kurumsal Etik Risk Haritası Nasıl Çıkartılır?“, “Şirket İçi Etik İhlallerinde İş Hukuku Ve Ceza Hukuku Uygulamaları Nelerdir?“, “Etik Kültürü Nasıl Oluşturulur?“, “Etik Liderlik Nedir?“, “Etik ve Uyum Programı Nasıl Oluşturulmalı?“, “Etik Kodu Yazım Süreci Nasıl Yönetilir? İlke, Politika ve Prosedürleri İlişkisinde Nelere Dikkat Edilmeli?“, “Etik Programının İç ve Dış İletişimi Nasıl Yapılır?“, “Etik Eğitim Programları Nasıl Kurgulanır ve Nasıl Değerlendirilir?“, “Etik ve Uyum Programının Başarım Ölçütleri Nelerdir?“, “İhbar Mekanizmaları Nelerdir? Misilleme Nasıl Engellenir? İç Soruşturmalar Nasıl Yürütülür?“, “Beyaz Yaka Suçları Nedir?“, “Çıkar Çatışmaları Nedir ? Nasıl Engellenir?“, “Kamu İlişkilerinde Etik Riskler Yönetiminde Nelere Dikkat Edilmeli?“, “Kişisel Verilerin Korunması Hangi Verilerimizi Kapsar?“, “3. Taraf kimdir? 3. Taraf Riskleri Nasıl Yönetilir?“, “Endüstri 4.0 ve Etik Nasıl İlişkilendirilir?“, “Siber Güvenlik ve Etik konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?“ başlıklı konuları katılımcılarla paylaşıyorlar.
Bugüne kadar 3 dönemiyle toplam 65 mezun veren “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” sertifika programının 4. dönemi 2018’in sonbaharında gerçekleşecek. Hazırlıkları başlayan programın ön kayıtları açıldı.