Universal Robots 50’den fazla ülkede yüzde 58’lik pazar payına ulaştı
İnsanla iş birliğine dayalı Cobotlar’ı ile dünyanın bir numaralı robot firması Universal Robots, 50’den fazla ülkede yüzde 58’lik pazar payıyla sektördeki liderliğini sürdürüyor. Universal Robots, şimdiye kadar yaklaşık 23 bin 500 Cobot kurulumuyla globalde ve Türkiye’de insan merkezli otomasyonu herkese ulaştırmayı hedefliyor
İş birliğine dayalı dünyanın bir numaralı (Kolaboratif robot; Cobot) robot firması Universal Robots, kullanıcı dostu ‘Tak-Çalıştır ve Üretime Başla’ teknolojisi, hızlı kurulum, devreye alma ve hızlı geri ödeme süresi sayesinde kolaboratif robot teknolojisindeki liderliğini pazar payıyla da devam ettiriyor. 50’den fazla ülkede yüzde 58’lik pazar payıyla sektörünün lokomotifi olan Universal Robots, şimdiye kadar yaklaşık 23 bin 500 Cobot kurulumu yaptı. 65 patente sahip Universal Robots, tüm dünyada insan merkezli otomasyonu herkes için ulaşılabilir hale getirmeyi hedefliyor.
“2017’de en yenilikçi şirket seçildik”
Universal Robots Türkiye Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, “Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Hindistan, Singapur, Japonya, Güney Kore, Meksika ve Tayvan’daki bölgesel ofislerle birlikte dünya çapında yaklaşık +400 partnerlik güçlü dağıtım ağıyla faaliyet gösteren Universal Robots olarak 500 çalışanımızla 2017’de en yenilikçi şirket seçildik. Bu ödül bizleri daha iyiye ulaşma konusunda motive ediyor” dedi.
“2021’e kadar 126 bin Cobot kurulumu öngörülüyor”
Sahip olduğu esnek konumlandırma ve uygulama, kolay programlama ve kolaboratif yapısıyla öne çıkan Cobotlar’ın programlama eğitimi, ücretsiz online şekilde sunuluyor. UR+ platformu gibi avantajlarının yanı sıra Cobotlar’ın kullanma kumandası (pendant) dilini Türkçe olarak standart şekilde sunduklarını ifade eden Gök, “Üretim hattındaki hızlı değişimlere uyum sağlayan, kolay taşınabilir özelliği sayesinde yalnızca bir iş için değil, örneğin bir fabrikanın farklı alanlarındaki farklı işler için de kullanılabilen Cobot’umuz ile hem maliyet hem enerji tasarrufu sağlıyoruz. Otomotiv ve beyaz eşya sektörü başta olmak üzere pek çok sektöre çözüm üretiyoruz. Cobotlar’ımız yapıştırma uygulamaları, paletleme, paketleme, enjeksiyon makineleri, makine besleme, boşaltma, cıvatalama, kalite kontrol, alma bırakma, montaj, test ve laboratuar işlemleri gibi küçük veya büyük işletmelerde üretim süreçlerinin farklı aşamalarında kullanılıyor. Yapılan araştırmalarda, dünyada 2015 yılında 5 bin adet kurulu kolaboratif robotun olduğu ve bu rakamın 2021 yılında 126 bin adete ulaşacağı öngörülüyor. Universal Robots olarak bu alandaki lider konumumuzu sürdüreceğiz” dedi.