Otizm’e karşı Refleks Terapi
Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, otizmli çocukların tedavisinde alternatif tıp yöntemlerinden Refleks Terapi’yi öneriyor. Otizmli bireylerin yüzde 28’inin alternatif tıp yöntemleri ile tedavi edildiği belirtenYrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, Refleks Terapi’nin otizmli bireylerde güvenli bir şekilde uygulanması hakkında şu bilgileri verdi:
EVDE UYGULANABİLİR
“Genelde yüz ve ayaklardan uygulanan bu yöntem beynin gelişimini destekler ve hücreler arası iletişimi arttırır. Refleks Terapi’nin en önemli artısı her çocuğa özel çocuğun ihtiyaçlarına göre bir tedavi programı belirlenir ve güvenli bir şekilde uygulanır. Kısa süreli bir tedavi değildir minimum 6 ay uygulanması gerekmektedir. Bu yüzden ailelere öğretilen ‘aile eğitimi’ ile aileler kendi çocuklarına Refleks Terapi programını uygulayabilirler. Genelde dışarıya karşı kapalı olan bu çocuklarda uygulamayı başka birisinin yapması yerine aile bireylerinden birinin yapabiliyor olması tekniğin ekstra bir artısıdır. Alternatif Tıp yöntemlerinden birisi olarak kullanılan Refleks Terapi aile eğitimi programı otizmli bireylerin tedavisinde başarılı bir şekilde uygulanabilir.”
ERKEKLERDE 5 KAT DAHA FAZLA
Bu arada, Türkiye’de otizm görülme sıklığı erkeklerde daha fazla. 2016 yılında Journal of Pharmacopuncture’de yayınlanan çalışmaya göre, otizm görülme sıklığı erkeklerde kızlara göre beş kat daha fazla.