DOLAR 34,5484
EURO 36,0063
ALTIN 3005,166
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Saint-Gobain, daha iyi bir dünya için mimarlar ile bir araya gelmeye devam ediyor

    Saint-Gobain, daha iyi bir dünya için mimarlar ile bir araya gelmeye devam ediyor
    30.04.2024
    A+
    A-

    Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri olan Saint-Gobain, günümüzde mimari ve yapılı çevrenin sürdürülebilirlik kavramıyla ilişkisi ve önemi üzerinden yola çıkarak hazırladığı buluşmalar serisinde; farklı ölçek ve tipolojilerde üretimleri ile mimariye katkı koyan pratikleriyle öne çıkan mimarları dinleyiciler ile bir araya getiriyor.

    “Sürdürülebilir İnşaat için Mimari Çözümler” başlıklı buluşmalar serisinde, mimarlık pratiğinin değişen küresel dinamikleri de göz önünde bulundurularak, daha iyisini inşa etmek için sektörü kolektif bir şekilde harekete çağırıyor. Buluşmalar serisi, mimarlığın yapı üretimi ile var olmasının ötesinde, mimarların mesleki/profesyonel pratiklerine katkı sağlayabilmek için geniş bir bilgi alanından beslendiği, dünyaya ve yeni teknolojilere açık, sürdürülebilirlik kavramını düşünmeye ve tartışmaya açan bir konumda bulunuyor. Ana tema “sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümleri” etrafında değerli mimarları bir araya getiren buluşmalar, dinleyiciler için interaktif bir öğrenme ve etkileşim platformu oluşturmayı hedefliyor.

    Tasarım süreci, malzeme ve yapı sistemleri ile mimarın bilgilenmesi ve geleceğe bakış alt başlıkları üzerine kurgulanan söyleşilerde; mimarların disiplinlerarası ve kolektif çalışmayla sürdürülebilir bir geleceğe nasıl katkı sağlayabilecekleri tartışılıyor. İşverenle ve diğer paydaşlarla iletişimde özellikle sürdürülebilirlik konusunda nasıl bir bilinç oluşturulabileceği, hafif inşaat sistemlerinin avantajları ve bu sistemlerin yapılı çevrenin gelişmesinde nasıl değerlendirilebileceği ele alınıyor. Tercih edilen yapı malzemelerinin yapı tasarımını sürdürülebilirlik bağlamında nasıl öteye taşıyabileceği ve kaynakların inşaat sürecinde nasıl optimize edilebileceği üzerinde örnek projeler üzerinden konuşuluyor.

    Çevrimiçi gerçekleşen ve iki bölüm olarak kurgulanan buluşmaların ilk bölümünde Saint- Gobain Türkiye Mimari Çözümler Müdürü Kubilay Büyüklü, Saint- Gobain grubunun faaliyetlerinden, 76 ülkede 160 bin çalışan, 8 araştırma merkezi ve 3.500 araştırmacı barındıran Ar-Ge süreçlerinden ve Grub’un farklı sürdürülebilir hafif inşaat çözümleri hakkında teknik bilgileri dinleyiciler ile paylaştı. Büyüklü, ağır inşaat süreçleri ile karşılaştırıldığında, daha az doğal kaynak kullanarak, daha kısa sürede inşa edilebilen, mekan kullanıcılarının konfor arayışlarına cevap verebilecek performansı yüksek, sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerini dinleyicilerden gelen sorular eşliğinde aktardı.

    Buluşmaların ikinci bölümünde, farklı ölçekler ve coğrafyalarda mimari projeler gerçekleştiren ofislerin kurucu ve kurucu paydaşları olan mimarlar, Dr. Nurgül Yardım Meriçliler moderatörlüğünde bir araya geldi.

    Bugüne kadar bu bölümde; değerli mimarlar Semra Uygur (Uygur Mimarlık), Dürrin Süer (M artı D Mimarlık), Mehmet Emin Çakırkaya (Tekeli Sisa Mimarlık), Selda Gümüşdoğrayan (Selda Gümüşdoğrayan Mimarlık), Tamer Aksüt (EKOADM Ekolojik Yapılar Mimarlık), Aslı Özcan (Aslı Mimarlık), Burak Pekoğlu (BINAA), Dürrin Ulema (Ulema Mimarlık) ve Kerem Yazgan (Yazgan Tasarım Mimarlık) yer aldı. Kendileri hem mimarlık kültürüne ve yapı sektörüne katkı sundukları; hem de dinleyicilere konu ile ilgili teknik bilginin yanında yaşanmış, tecrübe edilmiş örnekler ile deneyimlerini paylaştılar. Buluşmalar serisinin bir başka oturumunda da, Melis Varkal (Ofis Vesaire), Ali Osman Öztürk (A Tasarım Mimarlık) ve Ali Hızıroğlu (ERA Architects) bakış açıları ve deneyimlerini paylaştılar.

    “Sürdürülebilir İnşaat için Mimari Çözümler” buluşmaları; mimarların kendi üretimleri ve sürdürülebilirlik arasında nasıl bir bağ kurduğu; yapı sistemleri ve malzemeler üzerine verdikleri kararlarda paydaşlar ve özellikle Saint-Gobain grup ile olan diyaloglarının nasıl geliştiği; mimarlık pratiğinin ve dünyayı daha iyi bir yer yapma vizyonunun nerelerde iç içe geçtiği ve mimarların günümüzdeki yeni sorumlulukların neler olabileceği gibi soruların cevaplarının arandığı buluşmalar yıl boyunca gerçekleşmeye devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.