AGT’den gelecek için anlamlı destek
İnovasyona verdiği önem ve destekle dünya markası vizyonunda yoluna devam eden mobilya bileşenleri sektörünün öncü markası AGT, geleceğe yatırım yapmayı sürdürüyor. 1 Mart Dünya Gelecek Günü için Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa sponsor olan AGT, geleceği şekillendirecek fikirlere destek oluyor.
Ahşabı tutku ve teknoloji ile şekillendiren, hayata değer katan bir dünya markası olma vizyonu ile yola çıkan AGT, inovasyon ve Ar-Ge’deki sektör öncülüğünü, geleceği şekillendirecek fikirlere destek vererek de sürdürüyor. Yeditepe Üniversitesi’nde dünyaca ünlü fütüristlerin konuşmacı olarak katıldığı 1 Mart Dünya Gelecek Günü’ne sponsor olan marka, dünyada ufak gruplar üzerinden yayılan Fütürizm akımının daha geniş kitlelere tanıtılmasına katkı sağladı. İş dünyası ve gençleri bir araya getiren konferansta Tüm Fütüristler Derneği Onursal Başkanı Alphan Manas, Tüm Fütüristler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cavit Yantaç, Kagider Başkanı Sanem Oktar, Fütürist, Ekonomist ve Yazar Ufuk Tarhan gibi önemli isimlerin konuşmaları ilgiyle takip edildi.
Sektörün ilk AR-GE Merkezini geçtiğimiz yıl faaliyete açan AGT olarak, inovasyona verdiği önem doğrultusunda gençlere ufuk açacak bu tip organizasyonlara destek olmaktan memnun olduklarını dile AGT Genel Müdürü Şirzat Subaşı, şöyle konuştu: “Markamızın genlerinde bulunan yenilikçilik özelliğini gerek hayata geçirdiğimiz Ar-Ge merkezimiz gerekse Dijital Dönüşüm Projemizle sistematik bir şekle dönüştürdük. Bu sayede sektörümüzde trendleri belirleyen ve kullanıcıya fayda sağlayan yepyeni ürünler ortaya çıkarma hedefimizle geleceğe emin adımlarla yürüyoruz.”
Aynı zamanda Antalya’nın da ilk Ar-Ge Merkezi olma özelliğini taşıyan AGT Ar-Ge Merkezi’nde, 16 araştırmacı ve 6 teknisyenle toplam 22 profesyonel istihdam ediliyor ve ilave 3 destek personeli görev yapıyor. Toplam 545 m² lik alana kurulan Ar-Ge Merkezi, son teknolojiyle donanmış laboratuvar ve test alanıyla da dikkat çekiyor. AGT Ar-Ge Merkezi, mobilya sektöründe katma değeri daha da yüksek ürünler ortaya çıkarmayı hedefliyor. Kimya ve malzeme bilimleri dalında araştırmalar yaparak mevcut ürünlerin fiyat ve performanslarını iyileştirmeyi amaçlayan merkezde, yenilikçi üretim metotları ve yeni yazılımlar geliştirilerek üretim süreçlerindeki verim arttırılacak.