DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hacker’lar hedef büyütürken uzmanlar uyarıyor: Temel güvenlik süreçleri daha sıkı uygulanmalı

    Hacker’lar hedef büyütürken uzmanlar uyarıyor: Temel güvenlik süreçleri daha sıkı uygulanmalı
    20.02.2018
    A+
    A-
    Hacker’lar Rusya Merkez Bankası’ndan 340 milyon ruble (22 milyon TL) çaldı! Atar Labs uzmanları uyarıyor: Sadece güvenlik teknolojilerine yatırım yapmak yeterli değil, daha hızlı müdahale için otomasyon şart!
    Siber suçluların uluslararası para aktarım sistemi SWIFT’e düzenlediği saldırı sonucunda Rusya Merkez Bankası’ndan 340 milyon ruble (22 milyon TL) çaldığı ortaya çıkınca, özellikle büyük şirketlerde siber güvenlik önlemleri ne ölçüde uygulanıyor sorusu gündeme geldi. Bankanın siber güvenlik ekiplerinin yayımladığı raporda ortaya çıkan siber soygunu değerlendiren Atar Labs CEO’su Burak Dayıoğlu; güvenlik teknolojilerine yatırım yaparken, bu çözümlerin etkin kullanımının da dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
    Büyük şirketlerin birçok farklı güvenlik teknolojisine yatırım yapmalarına karşın, SWIFT gibi uluslararası sistemlerde ve Rusya Merkez Bankası gibi dev kuruluşlarda bile siber saldırıların mağduriyetle sonuçlanabildiğine dikkat çeken Dayıoğlu, “Temel güvenlik önlemlerinin etkin işletimi ile bu ve benzeri pek çok saldırının engellenebileceğini düşünüyoruz. Temel önlemlerin doğru kurgulanması ve işletilmesi bu türden saldırıların başarısını radikal şekilde azaltabiliyor. SANS Enstitüsü’nün ’20 Kritik Kontrol’ önerisini her kurumun dikkatle değerlendirmesi ve uygulaması gerekiyor.” dedi.
    Güvenlik operasyonlarında çalışacak yetişmiş insan kaynağı konusunda sadece Türkiye’de değil, küresel ölçekte yetersizlik olduğunun altını çizen Dayıoğlu, herhangi bir ihlal söz konusu olduğunda anlık ve hatasız bir işlemle güvenlik senaryolarını devreye alan otomasyon çözümlerinin şirketler açısından milyonlarca liralık kayıp ile sorunsuz geçen bir iş günü arasındaki farkı belirleyeceğini sözlerine ekledi. Siber güvenlik alanında şüpheli eylemleri tespit ederek insan hatasından bağımsız bir şekilde güvenlik senaryolarını devreye alabilen otomasyon çözümü ATAR, güvenlik sistemlerinin saldırıları izleme ve hızlıca kovuşturma noktasında şirketlere destek sağlıyor.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.