DOLAR 34,5348
EURO 35,9617
ALTIN 3004,459
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk mühendisleri “dijital ambargo” ya karşı koyacak güçte

    Türk mühendisleri “dijital ambargo” ya karşı koyacak güçte
    15.01.2018
    A+
    A-

    Geçtiğimiz hafta dünya yazılım devi Alman SAP’ın, Türkiye ve diğer ülkelerdeki müşterilerine gönderdiği mail ile uygulamaya koyduğu “dijital ambargo” ülkemiz gündemini sarsmıştı.

    Mimar ve Mühendisler Grubu Derneği, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

    “Yazılım sektörünün ne kadar stratejik bir sektör olduğunu, son yaşadığımız “dijital ambargo” sırasında bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Yazılım sektöründe hizmet veren Türk şirketlerimizin; dünyaya sundukları yazılım ürünleri, proje yapma birikimleri ve dünyayla entegre olan yapıları “dijital ambargo”ya karşı koyacak güçtedir. Türkiye, 1990’lı yıllardan itibaren, yazılım geliştirmede olağanüstü bir başarı göstermektedir. Sahip olduğu bilgi birikimi, proje yönetimi ve strateji geliştirme konularında dünya ile rekabet edebilecek durumdadır. Ülkemizde büyük firmaların dışındaki Kobi’ler de binlerce başarı öyküsüne imza atmayı sürdürmektedir. Aynı zamanda Avrupa, Asya, Amerika, Ortadoğu gibi dünyanın dört bir yanına da, Türk firmaları tarafından yazılım ve danışmanlıklar ihraç edilmektedir. Özetle Türkiye olarak, Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) çözümleri dahil yazılımdaki ar-ge kültürümüz ve yetişmiş insan kaynağımız ile yazılım sektörüne dünya çapında Türk markalarını çıkartabilecek birikime, deneyime ve güce sahibiz.

    Bir diğer konu da, bugüne kadar, Türk yazılım firmaları genelde iş yazılımları üzerinde çalışmalar yaptı. Oysa önümüzdeki süreçte, işletim sistemi ve ofis uygulamaları çözümlerini de yapmalıyız ki bunu yapacak güce ve deneyimize sahibiz. Yine açık kodlu kaynaklara geçmenin stratejik olarak önemine vurgu yapacağız. Yazılım sektöründe yapılabilecek çalışmaları, üniversite- sanayi işbirlikleri kapsamında da gündeme getirerek destekleyeceğiz”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.