DOLAR 34,5477
EURO 36,0146
ALTIN 2990,063
BIST 9504,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Elektronik güvenlik pazarının gündemi 2018’de de akıllı teknolojiler

    Elektronik güvenlik pazarının gündemi 2018’de de akıllı teknolojiler
    04.01.2018
    A+
    A-

    Türkiye’de büyüklüğü 1 milyar dolara yaklaştığı tahmin edilen elektronik güvenlik sistemleri pazarında, akıllı çözümlere geçiş 2017’de iyice hız kazandı. Yeni teknolojiler sayesinde ise bu sistemler her zamankinden daha güvenli ve kullanıcı dostu hale geldi. Pazarda yaşanan değişimi değerlendiren Pronet’in Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip, “Kent yaşamında, bir yandan artan güvenlik risklerine karşı önlem almak istiyoruz, bir yandan kişisel yaşam senaryolarımıza göre güvenlik çözümlerimizi şekillendirme ihtiyacı duyuyoruz” dedi ve 2018’de bu imkanları sunan akıllı sistemlere yönelik ilginin daha da artacağını belirtti.

    Bugün Türkiye’de 1 milyar dolar büyüklüğe yaklaştığı tahmin edilen elektronik güvenlik sistemleri pazarı, hızla büyümesini sürdürüyor. Pazar lideri Pronet’in paylaştığı bilgiye göre, alarm izleme merkezi hizmetinden Türkiye’de yaklaşık 400.000 ev ve işyeri faydalanıyor. Yılda 8 bin vaka bu merkezler tarafından önleniyor. Elektronik güvenlik sistemleri, hırsızlığa ek olarak, su baskınından yangına, panik ve acil sağlık durumlarından gaz kaçağına, pek çok farklı nitelikteki vakaya karşı koruma sağlıyor.

    Her zamankinden daha güvenli ve kullanıcı dostu

    Pronet’in Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip, özellikle 2017’de elektronik güvenlik sistemlerine yönelik algının tüketici nezdinde değişmeye başladığının altını çizdi: “Şehir yaşamında, bir yandan artan güvenlik risklerine karşı önlem almak istiyoruz; bir yandan da kişisel yaşam senaryolarımıza göre güvenlik çözümlerimizi şekillendirebilme ihtiyacı duyuyoruz. Elektronik güvenlik sistemleri artık akıllı teknolojiler sayesinde bize bu imkanları tanıyor. Akıllı Güvenlik Çözümleri sayesinde alarm sisteminizi uzaktan kontrol edilebiliyorsunuz. Sisteme farklı yan ürünler ekleyerek kapı zilinizden kilidinize, kombinizden prizinize kadar pek çok farklı noktayı orada olmasanız da yönetebiliyorsunuz. Üstelik bu sistemlerin kablosuz şekilde kurulmaya başlanması, dokunmatik panellerin kullanıma girmesi, GPRS iletişiminin yaygınlaşması gibi teknolojik yeniliklerle de, bu kategorideki sistemler her zamankinden daha güvenli ve kullanıcı dostu hale geliyor.”

    Akıllı çözümlerin kullanım oranlarında yüzde 100’lük artış

    Akıllı güvenlik sistemlerinin kullanım oranlarındaki değişime dikkat çeken Habip, Pronet verilerinin sektördeki gelişime ışık tuttuğunu belirtti: “Elektronik alarm sisteminin uzaktan kontrol edilebilmesini sağlayan, tek panel üzerinden daha güvenli ve daha kullanışlı bir deneyim sunan Pronet Plus’ı tercih eden kullanıcı sayımız son bir yılda yüzde 60 arttı. Akıllı ürün ailemizdeki Akıllı Zil, Akıllı Kilit, Akıllı Termostat gibi çözümlerin kullanım oranlarında ise ortalama yüzde 100’lük bir artış söz konusu.”

    “Lüks değil, ihtiyaç” algısı yerleşiyor

    Habip, tüketicilerin güvenlik sistemlerinin bir lüks değil, bir ihtiyaç olduğu konusunda farkındalıklarının yükseldiğini de söyledi: “Güvenlik olgusu, artık hayatımızın bir parçası. Evinde güvenlik sistemi kullanmasa bile, herkese açık ücretsiz Panik Butonu Uygulamamızı akıllı telefonlarına indiren ve kullanan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. 2017’de uygulamanın indirilme rakamları 1 milyon 730 bini geçti.”

    “Otomasyon” vaadi şehirli kullanıcılar için cezbedici

    Habip, pazardaki değişimin süreceğini söyledi: “Akıllı teknolojilerle bütünleşen elektronik güvenlik sistemleri, günü yoğunluk içinde geçen şehirli insanın, hayatındaki pek çok konuyu otomasyona bağlayabilmesini mümkün kılıyor. Anahtar taşımak zorunda olmadan kapısını akıllı telefonundaki uygulama üzerinden kilitleyebilmek, alarmını dilediği zaman uzaktan da olsa açıp kapatabilmek, evinin ısısını akıllı termostatlar sayesinde her an ayarlayıp enerji tasarrufu yapabilmek gibi sayısız fayda sayabiliriz. Hayatı kolaylaştıran tüm bu imkanlar, kullanıcıların sektörümüze olan ilgisinin artarak sürmesini sağlayacak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.