DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlar elektronik güvenlik sistemleri ile daha da güvende

    Yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlar elektronik güvenlik sistemleri ile daha da güvende
    07.12.2017
    A+
    A-

    Pronet’in Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip yaşlı ve kronik sağlık problemi bulunan kişilerin güvenliği için, elektronik güvenlik sistemlerinin sunduğu imkanlardan destek alınabileceğine dikkat çekti. Alarm sistemine entegre çalışan Panik Butonu çözümüne yönelik olarak, “Hem yaşlı ve hasta yakınlarının aklının onlarda kalmamasını sağlıyor hem de bu kişilerin hayat kalitesini yükseltiyor” dedi.

    Kentleşmenin artışı, çalışma koşulları, kadınların işgücüne katılımı gibi sebeplerle, Türkiye’de giderek daha fazla kişi yalnız yaşamaya başladı. TÜİK verilerine göre 2011 – 2015 yılları arasında ortalama hane nüfusu yüzde 20 düşüş gösterdi, 65 yaş üstü yalnız yaşayanların sayısı yüzde 45 arttı. Pronet’in Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip, “Eskiden geniş aile yapısı içerisinde her an bir aile üyesiyle bir arada olan yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin, artık gün boyunca evde yalnız kalması söz konusu olabiliyor. Siz orada olmadığınız anlarda bile bu kişilerin güvenliğinden emin olmak için, elektronik güvenlik sistemlerinin sunduğu çözümlerden faydalanmak mümkün” dedi.

    Acil sağlık ve panik hallerinde yardım istemek mümkün

    “Elektronik güvenlik sistemleri denilince pek çok kişinin aklına sadece hırsızlığa karşı koruyan sistemler geliyor” diyen Ediz Habip, bugün bu sistemlerin acil sağlık ve panik hallerinde de kullanılabildiğinin ve gereken yardımın en hızlı şekilde yönlendirilmesini sağladığının altını çizdi. Habip’e göre, bu amaca yönelik en çok sık tercih edilen çözüm ise ‘Panik Butonu’.

    Yaşlı ve hasta yakınlarının da gözü arkada kalmıyor

    “Panik Butonu, özellikle ailesinde yaşlı, bedensel engelli ya da diyabet, epilepsi gibi kronik sağlık problemleri bulunanlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Yalnızca yaşlı ve hasta yakınlarının onlardan uzaktayken daha huzurlu olmasını sağlamıyor, bizzat bu kişilerin de, ev içindeki gündelik yaşamlarında daha güvenli hissetmesine imkan tanıyor, bu yolla hayat kalitelerini yükseltiyor.”

    Sinyal gönderdikten 10 saniye sonra ekip kişiye ulaşıyor

    Panik Butonu çözümlerini seçerken, bir Alarm Haber Alma Merkezi’ne bağlı sistemlerin seçilmesi gerektiğini vurgulayan Habip, Pronet’teki sistemin çalışma prensibini şu sözlerle anlattı: “365 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren Pronet Alarm Haber Alma Merkezi’ne tek tuşla sinyal gönderilebilen Panik Butonu sayesinde kişi acil sağlık veya panik hallerinde yardım isteyebiliyor. Butona basarak Pronet’e sinyal gönderdikten ortalama 10 saniye sonra Pronet ekibi sinyale geri dönüyor. Vakanın niteliğine ve kişinin tercihine göre, sinyalin geldiği adrese polis, ambulans veya itfaiye gönderiliyor veya aile üyelerine haber iletiliyor. Boyutları fark etmeksizin yaşanılan evin her noktasında kullanılabilen Panik Butonu, boyuna kolye olarak, bele kemer üstüne veya kola saat gibi takılabiliyor. Böylece evin her yerinde, her an kişinin yanında oluyor. Pronet Panik Butonu, kullanıcının ihtiyaçlarına veya tercihlerine göre, istenilen sayıda satın alınabiliyor. Ayrıca, kişiye özel sağlık sorunu sisteme daha önceden kayıt ettirilerek butona basma durumunda alınacak aksiyon önceden belirtilirse, aksiyon çok daha hızlı bir şekilde alınıyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.