DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yaşanmış bir masal Kalbim Turkuaz

    Yaşanmış bir masal Kalbim Turkuaz
    02.02.2017
    A+
    A-

    Chiviyazıları Yayınevi’nden çıkan Kalbim Turkuaz, gerçek bir hikayenin büyüleyici anlatımıyla raflardaki yerini aldı.
    Gazeteci – yazar Niver Lazoğlu’nun kaleme aldığı Kalbim Turkuaz, bin yıldır sayısız kültürlere, halklara ev sahipliği yapmış ve onları bağrına basmış Anadolu’da geçen sıcak, samimi bir hikayeyi günümüze taşıyor. Yazarın ilk romanı olan “Kalbim Turkuaz”, bizi bize anlatan hikayesiyle raflardaki yerini aldı.

    Yazar, 1950’lilerin Türkiye’sinde yaşanan gerçek bir hayat hikayesini dostluk, kardeşlik, komşuluk gibi günümüzde unutulmaya yüz tutmuş değerleri, yörenin şivesini de kullanarak içten ve akıcı bir dille okuyucuya aktarıyor.

    Kadın olmanın verdiği zorlukları, yaşanmış gerçek bir hikayeden derleyerek anlatan Kalbim Turkuaz, adeta bir yönetmenin gözünden resmediliyor. Kitap, okurunu dönemin diliyle, yerel şivesiyle, yaşam kültürüyle merak dolu soruların cevaplarını aramak için farklı bir yolculuğa çıkarıyor. Yazarın kendi köklerinden bulup romanlaştırdığı bu hikâye aynı topraklarda yaşayanların kardeşliğini ve iç içe geçmişliğini de ortaya koyuyor.

    Yazar, kitabın içeriğini şöyle anlatıyor: “O döneme tanıklık etmiş insanların anlattıklarını güne taşıdım. Babaannemden ve romanın asıl karakteri Peruz’un kızından masal gibi dinlediğim bu hikayeyi, onların isteği ile romanlaştırdım. Ben de geç de olsa onların isteğini yerine getirmenin verdiği mutlulukla insanlara Peruz’u anlattım. Güçlü bir kadının Anadolu fonundaki yaşantısının yanı sıra aynı topraklarda asırlarca yaşamış farklı kültürdeki insanların komşuluk, kardeşlik, dostluk hikayelerini, Anadolu’nun eşsiz kültür mozaiği ve rengiyle bugüne aktarmayı hedefledim. Bu romanda insan olduğu için insana dair her şey var.. umut, sevgi, hüzün…. 100 yıl önceki, Anadolu coğrafyasındaki bir kadının dik duruşu ve hayata tutunuşu var.“

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.