DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Artık karşınızda yeni bir Keçiören var

    Artık karşınızda yeni bir Keçiören var
    31.01.2017
    A+
    A-

    Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak MAG Business sayısına özel açıklamalarda bulundu. Ak, Keçiören’in yepyeni görünümüyle markalaşma adımlarını hızlandırdığına değinerek, “Keçiören turizm potansiyeliyle, spordaki değişen vizyonuyla, yeşil alanların artmasıyla birlikte insanı doğaya yakınlaştırmasıyla ve modern, güvenli konutlarıyla adından çok söz ettirecek. Çünkü biz Keçiörenli için çok çalışıyor, Keçiören’i 2023’e taşıyoruz” diye konuştu.
    2017 yılında Keçiören’de ne gibi değişiklikler olacak? Hizmet kalemlerinizde öncelikleriniz nelerdir?

    Keçiören’e yönelik hizmetlerimiz gerek tesisleşme gerek yeşil alan çalışmaları, kentsel dönüşüm gerekse sosyal – kültürel projelerle devam ediyor. 2017 yılı içerisinde de birçok yatırımı Keçiörenli’lerin hizmetine sunacağız. Bunlardan biri 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda ülkemize tek altın madalyayı kazandıran milli güreşçimiz Taha Akgül’ün ismini taşıyan Keçiören’in en büyük spor kompleksi… İnşallah 19 Mayıs 2017’de açacağız. Yaklaşık 15 bin metrekarelik alana inşa edeceğimiz kapalı alanı 10.110 m² ve 3 katlı olacak tesisimizin içerisinde basketbol sahası (40*20 mt), voleybol sahası, hentbol sahası, 2 adet güreş sahası (12*12 mt), fitness salonu, her branşa uygun antrenman sahası, masa tenisi, eskrim vb. spor dalları için özel alanlar ve 160 araçlık otopark olacak. Ayrıca Bağlum’a da ilk kültür merkezini kazandırıyoruz. 3 Haziran 2016’da temelini attık. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, aerobik ve fitness salonları, çok amaçlı salon, 6 derslikli KEDEM Kurs merkezi, gençlik merkezi aktivite salonu ve dinlenme alanları olacak Merkezimiz 6100 m² alan üzerine inşa edilecek. İçerisinde bulunan sayfiye yeriyle Kültür Merkezi aynı zamanda bir yaşam yerine dönüşecek. İçerisindeki çocuk oyun grubumuz, futbol sahamızın da yer aldığı mesire alanımızda vatandaşlarımız temiz havadan da yararlanarak nitelikli zaman geçirebilecekler. Onu da 2017 yılı başında açmayı planlıyoruz.

    Ovakent projesi ile alakalı ne söylemek istersiniz?

    İmarı tamamlanan, altyapısı, ulaşım planı, çevre düzenlemesi en ince ayrıntısına kadar planlanan Ovacık’ta inşaatlar başlıyor. 10 yıl içinde 130 binlik bir nüfusa sahip olmasını beklediğimiz ve artık “Ovakent” adıyla bilinen bölge, konut projelerinin yanı sıra iş merkezlerinin de yeni adresi olacak. 145 metrekarenin altında konut yapılamayacak Ovakent’in Ankara’nın da önemli bir yerleşim yeri olmasını hedefliyoruz. Bu alanın yapılaşmadaki yüksek kalite, bol otopark, az trafik sorunu ve nefes alınabilecek alanlarla Keçiören’in yeni yüzü olmasını hedefliyoruz. 1.126.000 m²’lik alana sahip Kartaltepe Kent Ormanını yeni yüzüyle Ankaralı’ların hizmetine sunduk. İçerisinde spor aletleri, çocuk oyun setleri, piknik alanları, spor sahaları bulunan mesire alanında tüm Ankaralı’lar nefes alma, hafta sonlarını keyifli, huzurlu ve nitelikli bir ortamda geçirme imkanı yakaladı. İçerisine 4500 m² alanlı çift fıskiyeli gölet, 23 m yükseklikten dökülen şelale, 16 metre boyunda Karadeniz tipi ahşap kendirli asma köprü, 150 adet mangal için barbekü, 190 metre derinlikten artezyen şeklinde çıkan içilebilir yer altı suyu, 1608 kişilik oturma kapasiteli piknik alanları, 2 adet çocuk oyun grubu, 1 adet çim halı futbol sahası, 1 adet plaj voleybol sahası, 450 m uzunluğunda çim halılı yürüyüş ve koşu parkuru ve en son olarak 2230 metre uzunluğunda bisiklet parkuru yaptık. Yaklaşık 50 bin m²lik alana paintball parkuru için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Halil İbrahim Sofrası adını verdiğimiz tesisimizin de temelini attık, kültür, sanat ve konferans merkezi olarak da hizmet verecek ve inşallah 2017’de hizmete girecek. 5300 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz bu tesisin içerisinde 1200 kişilik çok amaçlı salon, 2 adet toplantı ve seminer salonu, çok amaçlı VİP salon, nikah salonu ve fuaye alanı, açık teras, kokteyl ve organizasyon alanı, bebek bakım odası, 4 adet gelin odası ve otopark alanları olacak.

    Kültür, turizm, alt yapı, yeşil alan ve sosyal projelerle önemli girişimleriniz oldu. Bize buna yönelik çalışmalarınızı anlatır mısınız?

    Biz 2009 yılında göreve geldiğimizde Keçiören’in çehresini ve imajını değiştireceğiz dedik ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık karşınızda Yeni bir Keçiören var. Proje ve yatırımlarıyla güçlü, sağladığı güven ve huzur ortamıyla mutlu, insanı doğadan koparmamasıyla örnek, Türkiye’deki ilk olan uygulama ve hizmetleriyle de öncü bir Keçiören’le karşı karşıyasınız. Öncelikle Keçiören’in eksiklerini, sorunlarını tespit ettik, bunun sonucunda çözüm ürettik, Keçiören’deki hiçbir yatırım tesadüfi veyahut öngörüsüz planlanmadı. Hizmet, Keçiören’e ne katar, hangi yöndeki ihtiyaçlarını giderir ve Keçiörenli hangi hizmetle mutlu olur ince ince hesapladık. Yaptığımız Yonca Yaşam Merkezi ile biz hem kuşaklar arası manevi bağları güçlendirmeyi hem de sosyal hayata aktif katılacağı alanlar inşa etmeyi planladık, projelendirdik ve Keçiören’e kazandırdık. Gençler, kadınlar ve yaşlılara özel bölümlerden oluşan Merkezimizde herkes spordan, eğitime, sosyal aktivitelerinden sağlığa kadar birçok alanda hizmet alabiliyor. Bir diğer tesisimiz Mevlana Kültür ve Spor Merkezimiz ise 20 yıllık bir ihtiyaca binaen inşa edildi. 2011’de temelini atıp 2013’te hizmete açtığımız Tesiste, Keçiörenli’nin keyif alacağı aktiviteler gerçekleştiriliyor. Keçiören’de ahde vefa hep vardı ve var olacak. Biz kültürel bağlarında kopmayan bir nesil hedefliyoruz. Büyük ustanın adıyla açtığımız Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi ile hem sanatsal etkinliklerde önde olmayı hem de gençlerimizi müzikle uğraşmaya teşvik etmeyi amaçladık. Yılda yaklaşık 100 programa ev sahipliği yapan modern mimarisiyle de göz dolduran bir tesisi Keçiören’ e kazandırdığımız için mutluyuz. Keçiören Belediyesi pazar yeri kavramını yeniden tanımladı. Bugün Zümrüt Yaşam Alanları adıyla açtığımız Çaldıran, Bademlik, 19 Mayıs ve Kardeşler, sadece pazar yeri olarak kullanılmıyor, buraları 24 saat aktif, hareketli, farklı ihtiyaçlara cevap veren bir nitelikte tasarladık. Vatandaş hem pazarını yapabiliyor, hem de, eğitim, düğün organizasyonları, toplantı, kreş ve otopark gibi hizmetlerinden faydalanıyor. İnsan odaklı hizmet anlayışımızın gereği olarak daha birçok hizmet planlıyor ve daha mutlu bir Keçiören için çalışıyoruz.

    Kuşkusuz ki Keçören’in en önemli sorunlarından biri ulaşım… Keçiören metrosunda son durum nedir ve metro dışında ulaşım konusunda başka adımlar atılacak mı?

    Keçiören yaklaşık bir milyonluk nüfusuyla büyük bir metropol ilçe… Dolayısıyla ilçenin araç yükü de fazla… Bu yükünün hafifletilmesi noktasında önemli adımlar atıldı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz Yavuz Sultan Selim Bulvarı, Fatih Köprüsü’nün yükünü azaltarak Keçiören’in trafik sorununu çözme konusunda önemli bir adım oldu. Ayrıca yapımını Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığımızın sürdürdüğü ve şu an test sürüşleri devam eden Keçiören Metrosu Aralık ayında hizmete açılacak. Tek yönde saatte 50 bin, günlük olarak ise yaklaşık 800 bin yolcuya hizmet verecek metro ile yolculuk süresi çok kısalacak. Atatürk Kültür Merkezi ile Keçiören arasında inşa edilen 9.2 kilometre uzunluğundaki yeni metro hattımızda 9 istasyon bulunuyor.

    Keçiören için önemli bir proje olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin tamamlanması konusunda ne aşamaya gelindi? Son durum nedir?

    Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projemizi biz vizyon projemiz olarak addediyoruz. Çubuk Çayı’nın Kamil Ocak Mahallesi Fruko yanından başlayarak Kalaba Mahallesi girişindeki Atatürk Botanik Parkı’nın bitimine kadar olan toplamda 3 bin 100 metrelik alanı kapsayan Projemiz, 5 etaptan oluşuyor. Dinlenme ve eğlence mekanlarının yanı sıra peyzaj alanları, spor ve oyun sahaları gibi birçok etkinliği yapma fırsatı sunacak Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi Ankara’nın havasını değiştirecek. İçerisinde bisiklet parkuru, ıhlamur ağaçları bu ağaçların oluşturacağı hava koridorları gibi birçok özellik olacak. Önceleri balık tutulan, etrafında gezilen ve insanların huzur bulduğu bir yer olan Ankara Çayı bugün insanların burnunu tuta tuta geçmek zorunda olduğu bir yerken Proje sonrasında yeniden eski günlerine dönecek. Biz doğa ile insanı bu projede bir araya getirmeyi planlıyoruz, 7 bin 652 yeni bitki ile 1.011 ıhlamur ağacının dikileceği projemizle Keçiören ıhlamur kokacak. İnsanımız ıhlamur kokuları arasında çayını kahvesini yudumlayacak, gondol sefası yapacak. İskelelerden kafelere seyir teraslarından yürüyüş yollarına kadar farklı alanlara sahip olacak olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi, yıllardır Ankaralıların kokusundan muzdarip olduğu bu alanı zengin bir yapıyla kente kazandıracak. İnşallah 2017 yılında hizmete açacağız.

    Parklarıyla, bahçeleriyle ve şelaleleriyle ön plana çıkan bir Keçiören var… Keçiören’deki nüfusun fazla oluşunu bu sosyal alanların fazlalığına bağlayabilir miyiz?

    1955’li yıllardan önce Keçiören son derece temiz havası ve ünlü bağlarıyla adeta bir sayfiye (dinlenme) yeri gibiymiş. Orta halli ve zengin Ankaralılar temiz havasından dolayı Keçiören’e gelirlermiş. Evler bahçe içindeymiş ve insanlar meyvelerini ve sebzelerini yetiştirirmiş. Zaten Keçiören’in bağ evleri meşhurdur… Hala da o bağ evi örneklerini görmek mümkün, tarihi eser niteliğinde olan bağ evlerimizin restorasyon çalışmalarını sürdürüyoruz zaten… Bugün de Keçiören konutlaşmanın yoğun olduğu ve yatırım için konut satışlarında ilk sıralarda yer alan gözde bir ilçe… Giderek artan prestiji ile de insanların yerleşim tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Dolayısıyla artan nüfusla orantılı yatırımların da hayata geçirilmesi zaruri bir hal alıyor. Biz göreve geldiğimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2.2 metrekareydi, şu an 5.93 metrekare… Önümüzdeki dönemde 10 metrekareye çıkarmayı planlıyoruz. Park sayımız 440.. Yeşil alan miktarımız 5.274.212 metrekare…Gerek görsel estetik gerek sosyalleşme ve nitelikli zaman geçirme gerekse şehirleşmenin insanı doğaya yaklaştıran şekilde sürmesi yönünde park ve yeşil alan çalışmalarımız ayrı bir önem teşkil ediyor. Ayrıca Keçiören şelaleleriyle de görsel estetik açısından zengin bir ilçe, yazın ayrı kışın ayrı bir güzelliğe sahip şelalelerimiz birçok fotoğrafa da dekor oluyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.