Kulüp çalışmaları, çocukları girişimci olmaya teşvik ediyor
Öğrencilerin sadece ders çalışmakla kalmayıp, çeşitli sosyal aktivitelere yönlendirilmesi gerektiği üzerinde birleşen uzmanlar, okul kulüplerinin çocuklardaki girişimci ruhu ortaya çıkardığına değiniyor. Yön Koleji Okul Müdürü Sacide Hürriyet Şimşek, bu konuda sosyalleşmenin yolunu açan okul kulüplerinin, çocukların öğrenme ve davranışsal tutumları üzerine olumlu yönde etki ettiğini belirtti
Kısa bir süre önce okulların açılmasıyla derslerine asılan öğrenciler, oyun hayatından okul hayatına geçişte adapte olmakta güçlük çekebiliyor. Bu güçlüğü okul kulüpleri yardımıyla da aşan öğrenciler aynı zamanda sosyalleşmenin de kapılarını aralıyor. Okul kulüplerinin hem çocukların bireysel hedefleri belirleyebilmesine hem de öğrencilerin bireysel yeteneklerini keşfedip, geliştirmesine katkı sağladığını belirten Yön Koleji Okul Müdürü Sacide Hürriyet Şimşek, öğrencinin bu yolla sorumluluk alabilmeyi öğrendiğini kaydetti. Şimşek, “Kulüp çalışmalarının kazanımları incelediğinde ortaokul, lise ve üniversite yıllarında bu çalışmalara devam eden öğrencilerin, tüm yaşamlarını ve iş hayatlarındaki tutum ve davranışlarını olumlu olarak etkilediğini görüyoruz” dedi.
Kulüplerin çocuğun yeni durum ve ortamlara adaptasyonunu kolaylaştırarak, çocuktaki girişimci ruhu da ortaya çıkardığını vurgulayan Şimşek, kulüplerin çocukların çevresindeki toplumsal sorunlarla ilgilenebilme ve bunların çözümüne katkı sağlayacak nitelikli projeler geliştirebilme ve uygulayabilme gibi tutum, davranış ve becerilerin kazanılmasına yardımcı olduğunu aktardı.
Robotik ve kodlamayla yapay zekâya bir adım
Robotik ve kodlama dersleri ile yapay zekaya bir adım daha yaklaşıldığını söyleyen Yön Koleji Bilgisayar ve Yazılım Öğretmeni Elif Metin, çocukların robotik ve kodlama dersinde algoritmik düşünme algısını geliştirerek bu bilgiyi hayatın içerisine entegre edebilecek seviyeye geldiklerini vurguladı. Robotik ve kodlama dersinde materyal olarak Lego We.Do 2.0. ürünlerini kullandıklarını aktaran Metin, öğrencilerin derste legoları kullanarak kendi istedikleri ürünleri tasarladığını, bunları kodlama mantığı ile hareket edebilir hale getirerek kendi hareket eden robotlarını tasarladığını anlattı.
Robotik ve kodlamanın dışında kulüplerinde 3D printer ile 3 boyutlu eğitim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Metin, çocukların yıl sonunda ‘Robotik ve Kodlama 3D Eğitim’ sertifikası aldığını bildirdi. Metin, Jr. First Lego Lig, ‘Destination Imagination’ yarışmalarına katıldıklarını, sosyal sorumluluk projesi olarak da 3D printerdan hayvanlar için protez ayak veya yardımcı protez elemanları ürettiklerinin bilgisini verdi.
Stratejik düşünceyi Akıl Oyunları’yla geliştiriyorlar
Dünya üzerinde zekâ oyunları yarışmalarında kabul gören standartlaşmış 27 farklı akıl oyununu Akıl Oyunları Kulübü’nde öğrencilerine sunduklarını ileten Elif Metin, öğrencilerin bu sayede stratejik düşünme becerisinin, planlama yapabilme yetisinin, görsel-uzamsal düşünme yeteneklerinin geliştirilmesinin, dikkat-konsantrasyon ve bellek kapasitelerinin artırılmasının da amaçlandığını dile getirdi.
Spor, çocuğun güvenini arttırıyor
Sporun, çocuklar üzerinde hem fiziksel hem de davranışsal yönden olumlu yönde fayda sağladığı açıklamasını yapan Yön Koleji Spor Kulübü Öğretmeni Nazire Çiçek, okullarında verdikleri ‘badminton’ ve ‘masa tenisi’ ile çocukların spor yoluyla çevresini tanıyarak iletişim kurduğunun ve güveninin arttığına dikkat çekti.