DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Beykoz’a 35 yıl sonra imar izni

    Beykoz’a 35 yıl sonra imar izni
    30.10.2017
    A+
    A-

    İstanbul Beykoz’da 35 yıldır hukuk savaşına sahne olan Çiğdem Mahallesi başta olmak üzere, Paşabahçe, Soğuksu, Acarlar ve Çubuklu gecekondu mahallelerinin bir bölümü imara kavuştu.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesince hazırlanan planlar, İstanbul 6 numaralı Kültür Varlıkların Koruma Bölge kurulu ve İstanbul 2 Numaralı Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’nun nihai kararlarıyla birlikte, bu ay İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne iletildi. Beykoz’un Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi’nin koruma amaçlı imar planlarına ilişkin düzenlemeye tek ret oyu, İBB Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi’den geldi. Karar böylelikle oy çokluğuyla geçmiş oldu.

    TAŞOCAĞI AÇILAMAYACAK
    Bundan böyle Beykoz’da, ilgili Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonun onayı olmadan, alanda, doğal yapıyı bozucu nitelikte toprak alımı ve dökümü, kireç-taş tuğla ocağı açma ve benzeri çalışmalar yapılamayacak. Kamu tesisleri alanları ve donatı alanlarında uygulama çevre kat yükseklikleri göz önüne alınarak belediyesince onaylanacak ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından uygun görülecek mimari avan projeye göre yapılacak. Planın ayrıntıları şöyle:

    – Bağımsız bölüm teşkil etmemek şartı ile ikinci bodrum kat iskan edilebilecek.

    – Zemin altı otopark ve iskân harici kullanımlarda yapı kullanım alanı, net imarlı parselin yüzde 60’ını geçemeyecek.

    – Bir parselde birden fazla bina yapılması durumunda, doğal çevreyle uyumlu tasarıma gidilecek.

    – Binalarda estetik ve silüet açısından ilçe belediyesinin görüşü alındıktan sonra tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonuna sunulacak. Binaların birbirine iki çıkma ucu arası minimum 6 metre olacak.
    Kaynak: Hürriyet

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.