Sınav sistemine meydan okuyan kitap
Önce OKS idi sonra SBS oldu ve en sonunda TEOG oldu ama sorunlar bir türlü bitmedi. TEOG da kaldırıldı, sınav yarışı bir türlü azalmadı daha da arttı. Veliler bu işi çok abarttı, olay at yarışına dönüştü. Ergenlik dönemindeki çocuklar neye uğradığını şaşırdılar. Bilgisayar, cep telefonu, oyunlar ve sosyal medyanın pençesinde can çekişen gençlere bir darbede TEOG’dan geldi.
Peki ne olacak bu çocuk hali?
Çeyrek asırdan bu yana onbinlerce öğrenci yetiştiren, gençleri üniversiteye hazırlayan ünlü eğitimci Mustafa Tezcan, bu sefer eline kalemi aldı ve bu işin kitabını yazdı.
İdeal Akademi Yayınları’ndan çıkan “Geleceğin Aşkın Kadar / Mesleğini Seç Kariyerini Planla” isimli kitapta, gençlerin eğitim sistemi üzerinde yoğunlaşmadan, kafalarını gereksiz yere meşgul etmeden mutlak başarıya giden yollar anlatılıyor.
EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASI ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SINAVIDIR
“İnsanın hayatında belli dönüm noktaları ve kırılma anları vardır. Bu anlar insanın geri kalan ömrünü belli bir mecraya yönlendirir. Hayatımızın en önemli dönüm noktası üniversiteye giriş sınavıdır. Genç bir insana yapılabilecek en büyük iyilik, onu hayatının çizgisine vakitlice oturtmaktır” diyen Eğitim Yöneticisi ve Danışmanı Mustafa Tezcan, yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiren “Üniversiteye giriş sınavını en iyi şekilde nasıl değerlendireceğiz?”, “Meslek tercihimizi yaparken nelere dikkat edeceğiz?”, “Üniversite mi yoksa bölüm tercihi mi yapacağız?”, “Kariyerimizi nasıl şekillendireceğiz?” sorularına alternatif cevaplar veriyor.
Eğitim camiasında, “Sınav sistemine meydan okuyan kitap” olarak nitelendirilen “Geleceğin Aşkın Kadar” kitabı öğrenciler veliler, öğretmenler ve eğitim yöneticileri tarafından yoğun ilgi görüyor.