Momondo’dan sınır tanımayan hoşgörü inisiyatifi
momondo, dünyada hoşgörü ve saygıyı artırmak amacıyla yeni bir inisiyatif başlattı. Bir ay boyunca birlikte vakit geçiren farklı ülkelerden çocukların deneyimlerini “Sevgili anne ve baba” filminde anlattı
Genç kuşaklar, önceki nesillere kıyasla başkalarına daha az güveniyor. momondo’nun “Sevgili anne ve baba” isimli yeni girişiminin ardında da bu mesele yatıyor. Temmuz ayında momondo, çocuklara yönelik çalışmalar yapan sivil toplum örgütü CISV ile iş birliği yaparak, dünyanın dört bir yanından çocukları Brezilya’nın Sao Paulo kentindeki CISV köyünde buluşturdu. Birlikte geçirdikleri bir ay boyunca aslında birbirlerine ne kadar benzediklerini keşfeden çocukların yaşadıkları ise “Sevgili anne ve baba” filmine konu oldu.
Teknolojinin dünyanın her yerinde bizi birbirimize bağladığı bir dönemde yaşıyor olsak da, yeni nesil başkalarına daha az güven duyuyor. Bu, momondo’nun global “Seyahatin Değeri” (Value of Travelling) araştırmasından çıkan bir sonuç. 56 – 65 yaş arası katılımcıların yüzde 50’si, 36-55 yaş arası katılımcıların da yüzde 40’ı insanların çoğunun güvenilir olduğunu düşünüyor. Ancak ankete katılan 18 – 35 yaş arası gençlerde ise bu oran sadece yüzde 36. Buna karşılık katılımcıların yüzde 61’i insanların daha fazla seyahat etmesi halinde dünyada hoşgörüsüzlüğün azalacağına inanıyor.
“Sevgili anne ve baba” kampanyasının temelini, momondo’nun sınırları kaldırarak insanların dünyaya açılmasını sağlama vizyonu oluşturuyor. Çocuklarımızın geleceğimiz olduğuna inanan momondo, gelecek nesillerin daha açık görüşlü olmasına ve çocukların sınır ötesi dostluklar kurmalarını yardımcı olmak için Sao Paulo’daki CISV Uluslararası Köyü’ne sponsor oldu.
Michigan School of Education Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan, CISV International Eğitim Programları Komite Üyesi Rachel Kuck şöyle dedi: “Olumsuz varsayımlarda bulunmalarına neden olan daha az deneyim yaşadıkları için çocuklar için ön yargılarla savaşmak daha kolay.”
momondo, kampın başında ve sonunda çocuklardan anne babalarına göndermek üzere hislerini anlattıkları kartpostallar hazırlamalarını istedi. Bu kartpostallarda ise çocukların birlikte geçirdikleri süre zarfında farklılıkları hakkındaki görüşlerinin büyük ölçüde değiştiği görüldü. Kartpostallarda yazanlar, çocukların geçirdiği olumlu değişimi gözler önüne seren kısa filmde kullanıldı.
Rachel Kuck sözlerini şöyle sürdürdü: “Seyahatin Değeri araştırmasına göre yüzde 70’imiz, çocukların evde öğrenebilecekleri en büyük değerin başkalarına saygı ve hoşgörü göstermek olduğunu düşünüyor. CISV köyünde birlikte vakit geçiren farklı ülkelerden çocukların bu deneyim sayesinde farklı kültürlere ve milletlere karşı çok daha açık görüşlü ve anlayışlı hale geldiğine tanık olmak bizi cesaretlendirdi.”
momondo, çocukların karşılıklı saygı ve hoşgörünün önemini anlamalarına yardımcı olmak ve bu mesajı kampın ötesine taşımak için ücretsiz iki eğitici okul aktivitesi tasarladı. “Eşit Derecede Farklı” ve “Renkli Dünyamız” adını taşıyan bu aktiviteler, metinler, eğitim teknikleri ve kısa filmlerle insanları etiketlemenin ve stereotipleştirmenin (ve bunu önlemenin) ne kadar kolay olduğunu anlatıyor.
Daha açık görüşlü bir dünya yaratma girişiminde momondo’yu destekleyen diğer kuruluşlar da dahil olmak üzere, momondo’nun CISV sponsorluğuna ilişkin daha detaylı bilgi edinmek ve kitleri indirmek için www.letsopenourworld.com adresini ziyaret edebilirsiniz.