Yaşatarak öğretmeye başladı
Eğitim kadrosu ve verdikleri dersler ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye’nin en büyük sinema okulu OFS’de güz dönemi dersleri başladı. OFS Sinema Okulu’nda, oyunculuk, yönetmenlik, senaryo yazımı, kurgu ve montaj, sinema ile televizyon makyajı ve saç tasarımı, etkili konuşma ve diksiyon eğitimi, radyo ve televizyon programcılığı gibi 19 eğitim programı bulunuyor. ‘Yaşatarak Öğretiyoruz’ sloganıyla yola çıkan okul, oyunculuk alanında şehit ve gazi çocuklarına yüzde yüz burs sağlıyor. Kadrosunda birçok ünlü eğitmen bulunduran OFS Sinema Okulu Müdürü Orhun Taşyürek, yeni eğitim döneminin başladığını belirtirken öğrencilerin teorinin yanı sıra pratik uygulama da göreceklerini vurguladı.
2 bin 300 metrekarelik alana kurulu olan OFS’de ders zili çaldı. Okulda teorik bilgiler verilirken, sette pratik uygulamalarla dersler öğrencilere ‘yaşatarak öğretiliyor.’ Kurum, yaz döneminde ‘Kızım ve Ben’ adlı bir sinema filmi ile Uğur Işılak’ın ünlü Dombra şarkısının klip çekimlerini tamamlarken güz döneminde yeni projeler gerçekleştirmeyi hedefliyor. OFS Sinema Okulu Müdürü Orhun Taşyürek, “OFS’de usta-çırak ilişkisi mevcut. Tecrübeli isimler ile çalışıyoruz. Öğrencilerimize aldıkları eğitimin yanında sektör tecrübesi kazandırmayı amaçlıyoruz. Okulumuz, barındırdığı ileri teknik imkânlar ile her katılımcının teorinin yanı sıra pratikte de bilgili olmasını sağlıyor. Bünyesinde film yapım ve post prodüksiyon atölyeleri, seslendirme – dublaj stüdyoları, 100 kişilik kapasiteye sahip bir sahne ve konferans salonu ve müzik çalışmaları için tasarlanmış özel derslikleri bulunması katılımcılara profesyonel çalışmalara imza atma olanağı sağlamaktadır”dedi.
Eğitim Kadrosunda Birçok Ünlü İsim Bulunuyor
Set Adabı dersi vererek Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren okulun eğitim kadrosunda, İlhan Şeşen, Ömür Gedik, Orhan Ölmez, Yaşar Karakulak, Damla İlerialkan, Beste Yelken, Cemile Kırmızı Karadaş, Burak Kanbir, Feriha Eyüboğlu, Gülhan Tekin, Güven Hokna ve Hakan Hatipoğlu gibi ünlü isimler bulunuyor. Hem yaşatarak hem de yaşayarak öğreten okul öğrencilerine “Siz de sanata sadece seyirci kalmak istemiyorsanız, gelin birlikte keşfedelim, birlikte gelişelim, birlikte üretelim!” diye sesleniyor.