Zorlu Enerji, dünyanın en büyük jeotermal etkinliklerinden biri olan GRC Kongresi’ne katıldı
Zorlu Enerji, 1-4 Ekim 2017 tarihleri arasında Amerika’nın Salt Lake City şehrinde gerçekleşen ve uluslararası alanda, jeotermal sektöründe dünyanın en büyük etkinliklerinden biri olarak kabul edilen 41. GRC Kongresi’ne (Gothermal Resources Council) katılarak Türkiye’deki jeotermal enerji alanına yönelik gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.
Zorlu Enerji; dünyanın en büyük jeotermal etkinliklerinden bir olarak kabul edilen 41. GRC Kongresi’nde (Gothermal Resources Council); Türkiye’deki jeotermal enerji alanına yönelik gelişmeleri ve Zorlu Enerji’nin jeotermal enerji alanındaki yatırımlarını katılımcılarla paylaştı.
1-4 Ekim 2017 tarihleri arasında Amerika’ nın Salt Lake City şehrinde gerçekleşen 41. GRC Kongresi’nde (Gothermal Resources Council) Kongresi’nde, dünyanın dört bir yanından, jeotermal enerji alanında faaliyet gösteren birçok katılımcı bir araya geldi. Kongreye Zorlu Enerji adına Proje Geliştirme ekibinden Ulaş Karaağaç ve Kıdemli Uzman Ural Halaçoğlu katıldı.
Hazırladıkları “Türk Jeotermal-Kalkınma, İnşaat ve Operasyon Perspektifleri” konulu makale ile 41. GRC Kongresi’ne katılan Zorlu Enerji ekibi, etkinlikte aynı adı taşıyan bir de sunum yaptı. Türkiye’deki jeotermal enerji potansiyeli ve bugün gelinen noktanın etkili bir şekilde anlatıldığı sunumda Zorlu Enerji’nin yaptığı yatırımlarla Türkiye’ deki jeotermal sektöründe yarattığı katma değer, katılımcıların en çok ilgi duyduğu konular arasındaydı. Ayrıca etkinlik boyunca açık olan stantta yayınlanan Zorlu Enerji’nin Alaşehir-I santralini içeren kurumsal film de yoğun bir ilgi gördü.
41. GRC Kongresi sonrası görüşlerini paylaşan Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Ali Kındap, kongrenin Türkiye’nin jeotermal enerji alanındaki çalışmaları ve Zorlu Enerji’nin jeotermal kaynaklara dayalı yatırımlarını uluslararası düzeyde anlatılabildiği, çok verimli bir etkinlik olduğunu dile getirdi. Ali Kındap sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ve bunun gibi etkinliklerde hem şirketimizin gelişimini hem de ülkemizin jeotermal alanındaki potansiyelini anlatma imkanı yakalıyoruz. Kongre’deki sunumda da ifade ettiğimiz gibi Türkiye’de jeotermal enerjinin potansiyeli ve geleceği hakkında oldukça umutluyuz. Jeotermal enerjinin gelişmesinde dört taşıyıcı kolon olan; kaynaklara ilişkin güvenilir veriler, etkin kurumlar, destekleyici politikalar ile finansman kaynaklarına yönelik gelişimimizi devam ettirdikçe çok daha başarılı işlere imza atacağız. Özellikle yüksek teknolojinin kullanımında alacağımız mesafe ile ihtiyaç duyduğumuz üst düzey ekipman üretme kapasitemizi daha da genişleterek bu konuda uluslararası pazarda daha da rekabetçi olabiliriz. Biz Zorlu Enerji olarak mühendislik, tedarik, inşaat hizmetlerini, bakım, onarım ve işletme hizmetlerini tamamlayan entegre yapımızla fark yaratmış bir şirketiz. Bu yetkinliğimizi üst düzey teknolojiyle geliştirmeye devam edersek çok daha iyisini başarabileceğimize inanıyorum.”