Bakan Arslan: Gurur projesi ‘ring’ oluşturacak
Ulaştırma Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi ile bunların otoyol ve bölünmüş yollarla ‘ring’ oluşturulacağını söyledi
KESTİRME GÜZERGÂH
1915 Çanakkale Köprüsü’nün, İstanbul trafiğine girilmeden Ege’ye veya Batı Akdeniz’e inilmesini sağlayacağını söyledi. Mevcut durumda zaman, akaryakıt ve karbondioksit salınımı anlamında bir kayıp yaşandığını dile getiren Bakan Arslan, “Halbuki siz, Avrupa’dan girdiğiniz an, Edirne’den, Tekirdağ’dan direkt Çanakkale’ye, oradan Ege’ye, Batı Akdeniz’e kadar inebileceksiniz. Hatta İç Anadolu’nun batısına da gidebileceksiniz çünkü kestirme bir güzergâh. Bu anlamda çok önemli. Bunu ülkelerin ekonomisinin, sanayisinin, endüstrisinin büyümesi anlamında çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
LİMANLAR DA BAĞLANCAK
İstanbul’dan gidip Ege’ye, Çanakkale’ye geçecek yolcuların yaşam konforu ve zaman tasarrufunun da önemli olduğunu belirten Arslan, Ege’deki limanların da buraya bağlanacağını söyledi.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelinin atıldığını anımsatarak, Londra ile Pekin arasında karayolu taşımacılığında, Türkiye’nin orta koridoru oluşturması anlamında önemli bir avantaja sahip olduğunu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de orta koridorun tamamlayıcısı bir nitelik taşıdığını söyledi.
BTK’NIN RESMİ AÇILIŞI 30 EKİM’DE
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattından yapılacak ilk resmi tren seferinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 30 Ekim’de Bakü’den başlatılacağını duyurdu. Bakan Arslan, bakanlıkta düzenlenen, TCDD Taşımacılık ile OMSAN Lojistik arasında lokomotif ve vagon kiralanmasına ilişkin işbirliği protokolü imza törenine katıldı. Arslan, “OMSAN Lojistik A.Ş., ‘ilk özel demiryolu tren işletmecisi’ statüsüne sahip şirket oldu” diye konuştu.