DOLAR 34,5364
EURO 36,0338
ALTIN 3007,701
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Avrupa’nın en ucuz otelleri İstanbul’da

    Avrupa’nın en ucuz otelleri İstanbul’da
    25.08.2017
    A+
    A-

    İstanbul’da otellerde doluluk oranı Temmuz’da yüzde 97 arttı. İstanbul dolulukta en hızlı artışı yaşayan şehir oldu ama oda fiyatları dipte yer aldı

    İstanbul’daki otellerde doluluk yüzde 97 artışla yüzde 72.4’e çıktı ancak Avrupa’nın en ucuz destinasyonu olmaktan kurtulamadı. Dünya çapında araştırma ve veri analiz şirketi STR Global’in Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) için yaptığı araştırmaya göre, bu yıl Temmuz ayında İstanbul’da doluluklar, FETÖ terör örgütünün hain darbe girişiminin yaşandığı Temmuz 2016’ya göre yüzde 97 artarak yüzde 72.4 olarak gerçekleşti.

    Bu artışla İstanbul, Temmuz’da doluluk oranlarında en yüksek artışı yaşayan destinasyon oldu. Ancak bu doluluk İstanbul’un Avrupa’daki rakiplerine göre yarı yarıya, hatta üçte iki daha düşük fiyatlarla sağlandı.

    TÜROB’un yaptığı değerlendirmeye göre, İstanbul’da 2 yıl öncesine kadar fiyatta Paris, Londra, Barselona gibi şehirlerle yarışan ve 5 yıldızlı otellerde ortalama 200 euroyu bulan kişibaşı konaklama fiyatı bu yıl yüksek sezon olan Temmuz’da 83.2 euro olarak gerçekleşti.

    83 euroya geriledi

    TÜROB Başkanı Timur Bayındır’ın açıkladığı verilere göre, ilk 7 ayda İstanbul yüzde 21.9 düşüş ile 83.2 euroya gerileyen ortalama günlük satılan oda bedeli (ADR-Average Daily Rate) ve yüzde 7.4 düşerek 60.2 euro olan toplam oda sayısı üzerinden odabaşı gelirlerde (RevPAR) en büyük gelir kaybı yaşayan Avrupa destinasyonu unvanını aldı.

    Paris aynı dönemde 253 euro ile konaklamada Avrupa’nın en pahalı şehri olarak kayıtlara geçti. Cenevre 245 euro ile ikinci olurken, Avrupa’da olmamasına rağmen STR’nin Avrupa’ya ilişkin veri listesinde yer alan Tel Aviv 221 euro ile üçüncü en pahalı oldu. Akdeniz’deki rakiplerimizden Dubrovnik 208 euro, Barselona 159.3 euro ve Atina 137.7 euroluk fiyatlarıyla dikkat çekti. Avrupa ortalaması 116 euro olarak gerçekleşti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.