DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Filli Boya Bilim Kampı Projesi ile çocukların hayatına bir kez daha dokundu

    Filli Boya Bilim Kampı Projesi ile çocukların hayatına bir kez daha dokundu
    24.08.2017
    A+
    A-

    Filli Boya, Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, TÜBİTAK TÜSSİDE ve akademisyenlerin desteğiyle gerçekleştirdiği “Bilim Kampı” projesi ile üstün potansiyelli çocuklara, bir çok farklı alanda uygulamalı olarak geliştirilen etkinliklerle eğitim imkanı sağlıyor. 2015 yılından bu yana her yıl yaz döneminde yapılan ve kamp boyunca çocukların akademik ve psikolojik gelişimine destek veren bir dizi eğitim ve bilimsel etkinlikle, onların hayata daha donanımlı hazırlanmalarına olanak sağlanıyor. Bilim Kampı’nın bu yıl gerçekleşen 4. etabında ise BİLSEM’e kayıtlı üstün potansiyelli çocuklar yer aldı.

    Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK TÜSSİDE ve akademisyenlerin desteği ile üstün potansiyeli olan çocuklara bilimsel bakış açısı kazandırmayı, kendilerine olan güvenlerini desteklemeyi ve geleceğe umutla bakmalarını amaçlayan “Filli Boya Bilim Kampı” projesinin dördüncü ayağı tamamlandı. 07-11 Ağustos – 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşen projede, 13-14 yaş grubunda yer alan çocukların akademik ve psikolojik gelişimine destek verecek bir dizi eğitim ve uygulama çalışmaları yapıldı.

    07-11 Ağustos – 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında 30 kız-30 erkek çocuk olmak üzere toplam 60 öğrencinin katıldığı Bilim Kampı’na bu yıl, Bilim ve Sanat Merkezleri’nde eğitim alan özel yetenekli çocuklar da dahil edildi. Çocuklar projenin 4. etabında TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü, TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü, Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü gibi enstitülerde çalışan bilim insanlarını çalışma ortamlarında gözlemleme, yapılan işler konusunda sohbet etme ve birlikte deneyler yapma fırsatı yakaladı. Ayrıca TÜBİTAK BİLGEM araştırmacı ekibi ile şifreleme eğitimi alan öğrenciler ağırlıklı olarak fen bilimleri ve matematik alanında atölyeler, eğitsel oyunlar gerçekleştirdi. Program kapsamında, İzmit Bilim Merkezi’ni de ziyaret ederek, kamp boyunca strateji geliştirme, ekip ve koordinasyon oyunları ile sanatsal etkinliklerde de yer alma fırsatı buldu.

    Filli Boya Bilim Kamplarında Bir İlk!

    Dünyada ve Türkiye’de yapılan bilimsel çalışmalar, özel grup çocukların klasik eğitim metodları dışında farklı, bireysel ihtiyaçlarına hitap eden ve potansiyellerini ortaya çıkaran yöntemlerle desteklenmesi gerektiğini göstermiştir.

    Filli Boya, Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK TÜSİDE işbirliği ile gerçekleştirdiği Bilim Kampı projesi ile BİLSEM’e devam eden yüksek potansiyelli çocukların gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmeyi hedefledi. Bilim Kampı’nda çocuklar, söz konusu becerileri kullanarak farklı disiplinlerin nasıl bir arada çalıştıklarını deneyimlerken, günlük yaşamlarındaki sorunların bilimsel tekniklerle nasıl çözümleneceğine ilişkin çalışmalar yapma imkanı yakaladı.

    Her Genç Bir Renk, Gelecek Bilimle Renkleniyor

    Proje ile çocukların içinde bulundukları ortamın dışına çıkarak farklı bir deneyim kazanmalarını sağlamak ve ekip çalışmaları ile hayata entegrasyonları amaçlanmaktadır. Kamp eğitim programı bireysel oyunlara ve rekabete dayalı uygulamalara yönelik değil; birlikte ahenk içinde çalışarak ekip ruhunun öne çıkarılacağı bir biçimde tasarlanmıştır. Öğrencilerin bilime olan merak duygusunu artırmak, araştırmanın ve keşfetmenin önemini vurgulamak bu projenin ana amacı olarak belirlenmiştir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.