DOLAR 34,5278
EURO 36,176
ALTIN 2979,494
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Siemens Türkiye geleceğin binalarının dönüşümü için çalışıyor

    Siemens Türkiye geleceğin binalarının dönüşümü için çalışıyor

    Sürdürülebilirlik hedeflerini odağına alan yenilikçi çözümler ve teknolojiler sunan Siemens Türkiye, Makina Hangar’da iş ortaklarıyla bir araya geldi. Gerçekleşen etkinlikte, binaların dijital dönüşümlerinin yanı sıra bina operasyonlarını yüzde 33 oranında kolaylaştıran teknolojiler  hakkında bilgiler aktarılırdı. 

    Gelecek için bugünü dönüştüren Siemens Türkiye, gerçek ve dijital dünyayı birbirine bağlayan dijital binalar yaklaşımı ile yapılarda sürdürülebilir  ve yaşam boyu katkı sağlayan sistemler kuruyor. Bu kapsamda Siemens Türkiye, bu yıl İstanbul Makine Mühendisleri Odası ve Kartal Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen yeni teknoloji ve bilim merkezi Makina Hangar’da iş ortaklarıyla bir araya geldi. “Mükemmel Mekanlar için Geleceğe Bağlan” mottosu ile gerçekleşen toplantıda; binaları daha güvenli, sağlıklı, konforlu ve sürdürülebilir hale getiren kullanıcı dostu ürün ve dijital çözümler tanıtıldı. Buna ek olarak yeni Mükemmel Akış kampanyası da anlatıldı. Mükemmel Akış kampanyasındaki ürün ve çözümlerle binalarda hava, su ve veri akışını daha verimli, dijital hale getiren hızlı ve kolay kurulumlu ürün ve dijital çözümler tanıtıldı. Binaların sürdürülebilirliğini ve operasyonların kolayca yönetilmesini sağlayan Desigo Bina Yönetim Sistemleri’ndeki yeni gelişmelerin yanı sıra, Yangın ve Güvenlik Çözümleri, KNX Sistemleri, Yapay Zeka ve IOT Tabanlı Siemens Building X ve Dijital Pazarlama konularını ele alındı.

    Siemens’in iş ortakları ile gelecek projeksiyonunu da paylaşıldığı toplantıda öne çıkan bazı teknolojiler şunlardı:

    DESİGO OPTİC

    Desigo Optic Bina Yönetim Yazılımı’nın; bina otomasyon sistemlerini görselleştirerek kontrol etmek için sunduğu basit, güçlü ve ölçeklenebilir yazılım çözümü ile bina verimliliğini bir üst seviyeye taşıdığına vurgu yapıldı. Desigo Optic’in, sorunsuz veri uyumu ve kritik bina bilgilerine hızlı erişim için sezgisel sonuç odaklı iş akışı ile yüzde 33 oranında kolaylaştırdığı belirtildi. Ayrıca, güvenli bulut bağlantısı ve mobil uyumlu tasarım ile verilere her yerden erişim sağladığı da anlatıldı.

    BUİLDİNG X

    Bina operasyonlarını dijitalleştirmek, yönetmek ve optimize etmek için ölçeklenebilir bir dijital bina platformu olan Siemens Building X’in de sunumu yapıldı. Building X ile ilgili yapılan sunumda şu bilgilere yer verildi: “Gelişmiş kullanıcı deneyimi, artırılmış performans ve iyileştirilmiş sürdürülebilirlik sağlar. Gelecekteki IoT ihtiyaçlarına yönelik esnek ve genişletilebilir çözümler için binanızı güvenli bir şekilde buluta aktarır. HVAC sistemlerini Makine Öğrenmesi ve Yapay Zeka desteği ile kolaylıkla kontrol edilmesini sağlar.  Yapay zeka ile sorunları ve arızaları oluşmadan önce tespit edebilir, Binalarınızın enerji tüketimini, CO² emisyonlarını azaltabilir, işletme maliyetlerini daha verimli bir şekilde optimize edebilir ve dünün verileriyle yarının enerji tüketimini kesin olarak tahmin edebilirsiniz.”

    IOT SAHA CİHAZLARI

    Toplantıda, Siemens Türkiye’nin binalarda kullanılan sürdürülebilir çözüm sistemlerinden biri olan IOT saha cihazları da yer aldı. IoT saha cihazlarının sürekli olarak birbirine bağlı ve koordineli olduğu ve kendi kendine çalışan ekosistemler olarak hareket ettiği belirtildi. Sezgisel kullanıcı arayüzleri ile binalarla ilgili anlık bilgilerin alınabildiği ifade edildi. Ayrıca uzaktan elde edilen verilerin analiz edilmesine imkan tanıdığı da ifade edildi. Öte yandan tak-çalıştır kurulumlu cihazların, özel mühendislik becerileri gerektirmeden birkaç saat içinde kurulup mevcut bina sistemlerine entegre edilebildiği anlatıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.