Disiplinlerarası diyalogla mimarlığı yeniden düşünmek
Kastamonu Entegre’nin oturum destekçisi olduğu “Mimari Eleştiri: Şiddetin Kıyısında” panelinde mimarlık, sanat ve akademi dünyasından uzmanlar deprem, göç ve savaşın mekânsal etkilerini tartıştı.
Mimarlık camiasına değer katmak, disiplinler arası diyalog zeminleri oluşturmak ve kalıcı içerikler üretmek amacıyla DAC (Design Architecture Communication) tarafından düzenlenen “Mimari Eleştiri: Şiddetin Kıyısında” panelinin bu yılki oturum destekçilerinden biri ahşap bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre oldu.
Disiplinlerarası düşünce platformu
Panel, bu yıl mimarlık, sanat, akademi ve düşünce dünyasından önemli isimleri bir araya getirerek coğrafyamızın en temel meselelerini tartışmaya açtı. 18 Kasım Pazartesi günü İstanbul Modern Oditoryum’da gerçekleşen etkinlik, deprem, göç ve savaş gibi kritik konuları ele alarak disiplinler arası bir düşünce platformu oluşturdu.
Teması, coğrafyamızın gerçeklerinden hareketle “Şiddetin Kıyısında” olarak belirlenen panelde, doğal afetlerin, savaşların ve göçlerin toplumsal ve mekânsal etkilerini mimarlık eleştirisi perspektifinden derinlemesine ele alındı.
Uzman konuşmacılar, zengin içerik
Farklı disiplinlerden uzman isimler, akademisyenler ve meslek pratiğinden gelen mimarların katılımıyla gerçekleşen panel; Prof. Dr. Ahmet Tercan ve Prof. Dr. Celal Abdi Güzer’in açılış konuşmaları ile başladı. Panelde, araştırmacı Bekir Ağırdır, Prof. Dr. Bülent Tanju, yayıncı Can Öz, Prof. Dr. Deniz Ülke Kaynak, Prof. Dr. Ece Ceylan Baba, yüksek mimar Emre Arolat, yüksek mimar Heval Zeliha Yüksel, Prof. Dr. Hürriyet Öğdül, yazar Korhan Gümüş, mimar Levent Çırpıcı, fotoğraf sanatçısı Murat Germen ve gazeteci Nilay Örnek farklı oturumlarda konuştu. Mimar Alireza Taghaboni’nin keynote konuşmasıyla kapanan panelinin değerlendirme metnini ise Dr. Erdem Ceylan kaleme aldı.
Mimarlık Eleştirisi Panelleri, her yıl belirli bir tema etrafında eleştiri kavramına odaklanarak, meslek pratiğindeki mimarlar, akademisyenler, entelektüeller ve öğrenciler için derin düşünme, tartışma ve aksiyon fırsatları yaratmayı hedefliyor.