DOLAR 34,189
EURO 37,2244
ALTIN 2945,455
BIST 8817,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Arkitera Seyahat Bursu’nun başvuruları “Zamansız Mimarlık” temasıyla başladı

    Arkitera Seyahat Bursu’nun başvuruları “Zamansız Mimarlık” temasıyla başladı
    16.10.2024
    A+
    A-

    Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2010 yılında başlatılan ve 2017’den bu yana Geberit Türkiye sponsorluğunda düzenlenen Türkiye’nin mimarlık alanındaki ilk seyahat bursu “Arkitera Seyahat Bursu”nun yeni dönem başvuruları başladı. “Zamansız Mimarlık” temasıyla gerçekleştirilecek başvurular 30 Kasım tarihinde son bulacak.

    İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, “Arkitera Seyahat Bursu” kapsamında bu yıl sekizinci kez Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü öğrencileri ve mezunlarının gelişimine destek vermeye hazırlanıyor. Bu yıl 150’nci yaşını kutlayan Geberit’in 2024 global teması olan “150 Years of Tomorrow”dan ilham alarak geliştirilen “Zamansız Mimarlık” teması kapsamında, katılımcılardan “zamansızlık” kavramına ilişkin yeni rota oluşturmaları beklenecek. Zamana meydan okuyan, dayanıklı ve dirençli olarak nitelendirilen yaklaşım ve projeler, alanında uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek.

    Zamansız mimarlık kavramı izinde “estetik” ve “işlevsellik”

    Zamansız mimarlıkta işlev ve estetik, bir yapının hem görsel hem de kullanım açısından uzun süreli değerini korumasını sağlayacak şekilde bir araya geliyor. İşlevsellik, binanın kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamasını, estetik ise yapıya görsel çekicilik ve anlam katmasını ifade ediyor. İyi bir mimari tasarımda ise bu iki unsur başarıyla birleştiriliyor. Zamansız mimarlıkta, estetik ve işlevsellik arasındaki denge, kullanıcıların mekânı nasıl deneyimlediklerini ve yapıların zaman içinde nasıl algılandığını belirliyor. Bu kapsamda katılımcılardan “Zamansız Mimarlık” başlığı ile bu kavram üzerinden bir rota oluşturmaları istenirken Seyahat Bursu’nun bu yılki teması kapsamında zamana meydan okuyan, dayanıklı ve dirençli olarak nitelendirilen yaklaşım ve projeler katılımcıların seyahat rotaları çerçevesinde değerlendirilecek. Arkitera Seyahat Bursu 2024 jürisi; Mimar Ali Çalışkan, Mimar Pınar Gökbayrak, 2023 Arkitera Seyahat Bursu kazananı Mervan Önen, bir Arkitera temsilcisi ve bir Geberit temsilcisinden oluşuyor.

     

    Arkitera Seyahat Bursu 2024, 1 Ocak 1999 ile 31 Aralık 2004 tarihleri arasında doğmuş; mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve endüstri ürünleri tasarımı bölümü öğrencileri veya mezunlarının katılımına açık olacak.

     

    Son Başvuru Tarihi: 30 Kasım 2024

    Katılımcılar yarışma hakkında detaylı bilgiye www.seyahatbursu.com adresinden ulaşabilirler.

    Instagram: www.instagram.com/seyahatbursu/
    Facebook: www.facebook.com/seyahatbursu/
    X: www.x.com/seyahatbursu

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.