Afet yönetiminin yol haritası NADMEX’te çizildi
TG Expo kuruluşlarından Sektörel Fuarcılık ve İstanbul Teknik Üniversitesi organizatörlüğünde afetlere karşı mücadele stratejilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen NADMEX – Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi’nde dünyadan ve Türkiye’den alanında uzman isimlerin katılımıyla afet yönetiminin yol haritası oluşturuldu. İstanbul Fuar Merkezi’nde üç gün boyunca 12 oturumda 45’ten fazla ve 20 Expert Talks programında 20’yi aşkın konuşmacıyı ağırlayan NADMEX’in ilk yılında 80’in üzerinde katılımcı firma ve 7 bin 456 ziyaretçi yer aldı. Fuardaki oturum ve tatbikatlar, son günde de ilgiyle takip edilirken TG Expo Genel Müdürü Cem Şenel, NADMEX’in 2025 yılında büyüyen bir program ve daha fazla uluslararası konuşmacının katılımıyla gerçekleştirileceğini ifade etti.
Sektörel Fuarcılık ve İstanbul Teknik Üniversitesi organizatörlüğünde akademi, kamu, özel sektör ve STK’lardan afet yönetimi konusunda uzman uluslararası duayen isimleri tek çatı altında buluşturan NADMEX – Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi’nin ilk yılı tamamlandı. 2-4 Ekim tarihleri arasında “Hayat Değerlidir” sloganıyla gerçekleştirilen NADMEX’te afet yönetimindeki en yenilikçi ürünler ve çözümler ziyaretçilerle buluşurken afet yönetimi alanında en önemli konuların, gelişmelerin ve stratejilerin ele alındığı oturumlar, Expert Talks programı ve Tatbikat Alanı etkinlikleri katılımcılarla buluştu. Fuar ilk yılında 80’in üzerinde katılımcı firma ve 7 bin 456 ziyaretçiyi ağırladı.
2025’te yeniliklerle gelecek
Afet farkındalığını artırmak sloganıyla çıktıkları yolculukta NADMEX – Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi’nin toplumun her kesiminden yoğun ilgiyle karşılandığını ifade eden TG Expo Genel Müdürü Cem Şenel, “Son yıllarda yaşadığımız acı sonuçlarla karşılaştığımız afetlerin ardından akademi, kamu, özel sektör ve STK’lar ile birlikte yol haritası çizmeyi önemli bir sorumluluk olarak gördük. Bu noktada birçok sektörü kapsayan afet yönetimi üzerine yoğunlaşarak oluşturduğumuz NADMEX’in ilk yılında birçok arama kurtarma ekibi ve STK’yı ağırladık. Aynı zamanda fuar afet sonrası süreçlerde ve afet yönetiminde kullanılan teknik ekipmanları, erken uyarı sistemleri gibi teknolojik çözümleri üç gün boyunca sergiledi. Önümüzdeki yıl gerçekleştireceğimiz fuarda daha fazla konuşmacı ve firmaya ev sahipliği yapmak için çalışmalarımıza şimdiden başladık. Tabii bunu yaparken nitelikten hiçbir zaman ödün vermeden fuarın sürdürülebilir başarısını da dikkate alacağız. Bunun için önümüzdeki yıl ürün gruplarımızı genişletiyor ve yurt dışından yeni iş birlikleri ile daha da büyüyor olacağız.
Sosyal yapılanma süreci ele alındı
Fuarın son gününde “Afet Sonrası Uzun Dönem İyileşme Süreci” başlıklı keynote oturumunda konuşan Doshisha Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Shigeo Tatsuki, bir afetin ardından bölgedeki insanların iyileşme sürecini, afetten etkilenen bireylerin hangi koşullarda ve nasıl normal hayatlarına dönebileceğini ve buna paralel olarak gerçekleşen sosyal yeniden yapılanma sürecini ele aldı. Günün alanında uzman konuşmacılarını buluşturan oturumları arasında ise “Afetlerde Geçici Barınma, Lojistik ve Afet Yönetimi”, “Altyapı Sistemlerinin Afetlere Hazırlığı” ve “Afet Yönetiminde Finansman Stratejileri” yer aldı.