DOLAR 34,4347
EURO 36,2908
ALTIN 2837,26
BIST 9389,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kalebodur’un paydaşı olduğu projede atık seramikler tuğlaya dönüştürülüp, yeniden kullanıldı

    Kalebodur’un paydaşı olduğu projede atık  seramikler tuğlaya dönüştürülüp, yeniden kullanıldı
    16.11.2023
    A+
    A-

    Türkiye’de adı seramik karo ile özdeşleşen Kalebodur, dünya çapından yaklaşık 350 bin ziyaretçi çeken Avrupa’nın önde gelen tasarım etkinliklerinden biri olan Hollanda’daki Dutch Design Week 2023’te, paydaşı olduğu Tête-à-Terra projesi ile alkış aldı. Atık yönetimine yönelik yaratıcı çözümler çerçevesinde Kalebodur, ATÖLYE Architecture ve Mono Earth iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında, 6 ton pişmiş seramik kırığı, yerel killerle yeniden toprak tuğlalara dönüştürüldü. Kapadokya Bölgesi’nin eşsiz toprağı ve kırık seramik parçalarından elde edilen tuğlalarla yapı sektöründe kullanılan malzemelerin döngüselliğine dikkat çeken bir pavilion inşa edildi. 

    “İyi Bak Dünyana” vizyonunu ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çalışan Kalebodur, sürdürülebilir üretim teknolojisi, çevreci ürün ve projeleri ile sektöre ilkleri taşımaya devam devam ediyor. Türkiye yüksek marka bilinirliği ile seramik kaplama malzemeleri sektöründe jenerik marka konumunda bulunan Kalebodur, mimarlık kültürüne katkı sağlamanın yanında, aynı zamanda mimari vizyonu toplumun geneline aktarma hedefiyle ile çalışıyor. Bugüne kadar geliştirdiği ürün ve teknolojilerin yanı sıra sürdürülebilir projelerle de mimarların yaratıcılıklarına destek olan Kalebodur, bu kez ATÖLYE Architecture ve toprak bazlı sürdürülebilir yapı ürünleri üreten start-up Mono Earth ile birlikte atık yönetimi ve döngüsellik odağında önemli bir projeye imza attı.

    Avrupa’nın önde gelen tasarım etkinliği Dutch Design Week’te alkış aldı

    ATÖLYE Architecture tarafından geliştirilen, atık yönetiminde ve döngüsel ekonomiye geçişte kreatif iş birliklerinin ve kolektif eforun önemini vurgulayan Tête-à-Terra projesi, dünya çapından yaklaşık 350 bin ziyaretçi çeken Avrupa’nın önde gelen tasarım etkinliklerinden biri olan Dutch Design Week’te alkış aldı. Avrupa’nın önde gelen tasarım etkinliklerinden biri olmasının yanında, tasarımın geleceğinin ele alındığı Dutch Design Week 2023, 21-29 Ekim 2023 tarihlerinde Hollanda’da düzenlendi.

    6 ton kırık atık Tête-à-Terra projesi ile yeniden ekonomiye kazandırıldı

    Eindhoven kentinde gerçekleştirilen tasarım dünyasının bu önemli organizasyonunda Kalebodur, ATÖLYE Architecture ve Mono Earth birlikte geliştirdikleri Tête-à-Terra projesi ile katıldı. Her paydaşın eşdeğer seviyede katkıda bulunduğu Tête-à-Terra projesinde Kalebodur, endüstriyel paydaş olurken, ATÖLYE Architecture mimari tasarım ve Mono Earth de sürdürülebilir üretim noktasında destek sağladı. Atık yönetiminde ve döngüsel ekonomiye geçişte kreatif iş birliklerinin ve kolektif eforun öneminin vurgulandığı proje ile pişmiş seramik kırıkları dönüştürülerek, yeniden ekonomiye kazandırıldı.

    Kapadokya’nın eşsiz toprağı ve kırık seramik parçalarından tuğla oluşturuldu

    Kalebodur, ATÖLYE Architecture ve Mono Earth’ın iş birliğinde hayat bulan proje kapsamında, 6 ton pişmiş kırık seramik, yerel killerin ve geleneksel yöntemlerin kullanımı ile yeniden kullanılabilir tuğlalara dönüştürüldü. Atıklardan ekonomiye kazandırılan yeni tuğlalarla da etkinlik kapsamında bir pavilion inşa edilerek, döngüsel bir çözüm oluşturuldu. Toprak tuğlaların oluşturulmasında pişmiş seramik kırıntıları ile birlikte ülkemizin cennet turizm köşelerinden Kapadokya Bölgesi’nden alınan toprak kullanıldı.

    Atıkların dönüştürülmesiyle inşa edilen pavilionda ise, dünyanın yaşadığı baş döndürücü hızlı gelişime vurgu yapıldı. Enstalasyonu oluşturan karşılıklı iki duvar, rastgele karşılaşmalar için samimi bir mekan oluşturmasının yanında, ziyaretçilere kısa bir süre için yavaşlama fırsatı sağlayarak, bireysel etkileşimi teşvik eden bir ortam yarattı. Hızlı ilerlemenin ve teknolojik gelişimin dünyayı nasıl kontrol ettiğini eleştirel bir bakış açısı ile sunan enstalasyon, katılımcıları yavaşlamaya ve doğal dünya ile yeniden bağlantı kurmaya davet etti.

    Kalebodur, ATÖLYE Architecture ve Mono Earth’ün iş birliğinde geliştirildi

    Türkiye seramik sektörünün lideri Kaleseramik’in köklü markası Kalebodur, ATÖLYE Architecture ve Mono Earth arasında devam eden diyalog ve ortak inovasyon tutkusunun sonucunda ortaya çıkan proje, etkinliğe katılan mimar ve tasarımcılar başta olmak üzere tüm katılımcılardan yoğun ilgi gördü.  Kalebodur’un marka bilinirliğine pozitif etki yapmasının yanında, döngüsel çözümlere yönelik yeni iş birliklerine de kapı aralayan proje, aynı zamanda şirketin “İyi Bak Dünyana” vizyonu için de önemli bir motivasyon kaynağı oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.