Eren Holding, 200 milyon dolarlık yatırımını Bitlis’te hayata geçirdi
Eren Tekstil tarafından gerçekleştirilen yatırım, toplam üç etaptan oluşuyor. Temelleri 2021 yılında atılan, toplam 215 bin metrekare açık, yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alana sahip iplik tesislerinde yıllık 36 bin ton iplik üretimiyle, 1000 kişiye istihdam sağlanacak.
Eren Holding çatısı altında faaliyet gösteren Eren Tekstil tarafından, yerli ve millî üretimi arttırmak için günlük toplam 100 ton kapasitede iplik üretimi gerçekleştirecek Bitlis yerleşkesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Özellikle Türkiye’nin tekstil ihracatını artırmayı hedefleyen tesisin açılışında İlgili ve Tüm Bakanlıklar, TBMM Başkanı, İl Vali ve Belediye Başkanı, İl Milletvekilleri, İl Devlet Erkanı, Diğer Parti Başkanları ve Parti Üyeleri ile birlikte Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren hazır bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da törende bir konuşma yaptı. Açılış sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet tesisleri gezerek incelemede bulundu.
“Topraklarımızda nitelikli iş gücünü artırmayı sürdürüyoruz”
Açılış töreninde bir konuşma yapan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Türkiye ekonomisine ve tekstil sektörüne katma değer yaratmayı hedefledikleri üretim tesisi ile Bitlis’in ve bölgenin istihdam sorununa da sürdürülebilir çözüm üretmeyi amaçladıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Öteden beri Bitlis’teki eğitim ve kültür faaliyetlerine olabildiğince destek vermekteyiz. Yanı başında durduğumuz bu iplik fabrikasının kuruluşu ile ekonomik alanda da Bitlis’imize destek olmak istiyoruz. Bu tesis cumhuriyetimizin kuruluşundan beri Malatya hariç Doğu Anadolu’da özel sektör tarafından kurulan en büyük endüstriyel üretim tesisidir. Bütün üniteleri tamamlandığında 200 milyon dolara mal olacak ve 1000 kişiye istihdam sağlayacaktır. Daha da önemlisi başka yatırımları da teşvik edecek ve modern bir tesis olarak bundan sonra geleceklere güzel bir örnek olacaktır.
Ne var ki sosyal sorumluluk dışında kazanç sağlamak için bu bölgeye gelecek yatırımcıları teşvik etmek için mevcut tedbirlere ilaveten yeni tedbirlerin de yürürlüğe konması gerekir. Bu konudaki önerilerimizi içeren bilimsel çalışmamızı tamamladık. Devletimizin ilgili birimlerine sunacağız. Gerek Eren Tekstil fabrikasının gerekse açılışı yapılacak kamu yatırımlarının Bitlis’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, emek veren tüm ekiplere teşekkür ediyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da açılışımıza katılarak bölgeye ve tekstil sektörüne olan güven ve desteğini bir kez daha görmekten dolayı da onur ve gurur duyduk. Kendisine ve devletimize, değerli katkıları için çok teşekkürlerimizi iletiriz.” dedi.
İstihdama katkıda bulunacak
Eren Tekstil tarafından yaklaşık 200 milyon dolar değerindeki yatırım, toplam üç etaptan oluşuyor. Temelleri 2021 yılında atılan, toplam 215 bin metrekare açık, yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alana sahip iplik tesislerinde yıllık 36 bin ton iplik üretimiyle, 1000 kişiye istihdam sağlanacak.
Üretim faaliyetlerine başlayan ilk iki Etap iplik tesisi yıllık 24 bin ton, Üçüncü Etap bitimi ile yıllık yaklaşık 36 bin ton iplik üretimi gerçekleştirecek. Üçüncü Etap da 2024 Aralık ayında faaliyete geçecek.
Tekstil ihracatının artırılması hedefleniyor
Tesislerde, 2022 yılı dış ticaret verilerin itibarıyla pamuk iplik ve karışım iplik kalemlerinde gerçekleşen 450 bin tonluk hacime sahip ithalat ve ihracat miktarına yaklaşık yüzde 6’lık bir katkı sağlanması ve Türkiye’nin tekstil sektöründeki küresel rekabet gücünün artırılması hedefleniyor. Üretilecek ipliğin yaklaşık yüzde 50’sinin ihracat kapasitesine ayrılması planlanıyor.
Bitlis iplik üretim tesisi, Eren Holding’in tekstil sektöründeki ikinci büyük yatırımı oldu.
Kadın çalışan istihdamına katkı sağlamak ve desteklemek amacıyla çalışan sayısının büyük bir bölümü kadın personelden oluşuyor.
Eren Tekstil hakkında
Eren Holding, 1969 yılında tekstil sektöründe ticari yaşamına başladı ve lisans sahibi olduğu dünya markalarının üretimini ileri teknolojiler ile gerçekleştiriyor. Ürettiği ürünleri yurt içi ve yurt dışı pazarında sahip olduğu mağazaları aracılığıyla satışa sunuyor. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı ve sürdürülebilir üretim bilinciyle hizmetlerine devam eden tesisleri her geçen gün çalışmalarına yenilerini de ekliyor. Yeni yatırım planlarını da günden güne arttıran Eren Holding sektörün önde gelen tesisleri arasında yer alacak olan Doğu Anadolu’nun en büyük üretim kapasitesine sahip İplik Üretim Tesislerini de faaliyete geçirdi.
Eren Holding, Eren Perakende ile 500’ü aşkın mağazası ve 25 ülkede binin üzerinde satış noktasıyla, sektördeki yatırımlarına ve kararlı ilerleyişine devam ediyor. Tüm dünyada 120 ülkede tüketicisiyle buluşan ünlü Fransız markası Lacoste, 1990’dan bu yana Türkiye’de Eren Perakende tarafından temsil ediliyor. 2005 yılında markalarına dünya moda devi Burberry’yi de ekleyen Eren, 2012 yılında Gant’in distribütörlük haklarını da alarak dünya markalarıyla birlikteliğini güçlendirdi. Çok markalı ayakkabı zinciri olan SuperStep, Amerikan giyim markası Nautica ve sokak stiline yön veren Converse‘i de sonrasında bünyesine kattı. Türkiye’deki ilk mağazasını Zorlu AVM’de açan The Kooples markası ile de lüks giyim kategorisinde Türkiye’ye yeni bir marka kazandırdı. House of SuperStep, 2020 Kasım ayında Ortaköy’deki dört katlı mağazası ile sektöre “merhaba” dedi. Eren Perakende’nin yeniliğe olan tutkusunun son ürünü FashFed, dünya eğilimlerine yön veren markaların en yeni ve koleksiyon ürünlerini sunan çevrim içi bir alışveriş platformudur. 2023 yılında ise, dünyanın en seçkin markalarını spor tutkunlarıyla buluşturan Intersport’u bünyesine kattı. Ayrıca Eren Perakende bünyesindeki markalar başta olmak üzere, birçok farklı markanın seri sonu ürünlerinin bulunduğu outlet konseptli Occasion mağazaları da şirket bünyesinde yer alıyor.