Geberit, doğaya saygılı ürünleriyle sürdürülebilir bir dünya için çalışıyor
Yenilikçi ürünleriyle yaşam kalitesini iyileştiren Geberit, sıhhi tesisat endüstrisinin sürdürülebilirlik iyileştirmelerinde öncü rol oynuyor. Yenilikçi, yüksek kaliteli ve dayanıklı sıhhi tesisat ürünleri geliştiren Geberit’in bu stratejisi; ürün kalitesi ve dayanıklılığı için oluşturduğu standartlar sayesinde döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor. 30 yılı aşkın süredir bağlayıcı bir sürdürülebilirlik stratejisi izleyen marka, bu yöndeki çalışmalarıyla EcoVadis Sürdürülebilirlik Sıralaması’nda yüzde 1’lik dilimde yer alıyor.
Kaynak tasarrufu sağlayan çevre dostu ve verimli ürünlerle sürdürülebilirliği uzun yıllardır ana gündem maddeleri arasında bulunduran İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, bu sayede doğaya saygılı olma stratejisini sürdürüyor. Mevcut çevre stratejisini geliştirmeye devam ederken, döngüsel bir ekonomi kapsamında ürün kalitesi ve dayanıklılığı için yeni standartlar belirleyen marka, aynı zamanda Birleşmiş Milletler 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne de önemli bir katkı sağlıyor.
Geberit ürünlerinin kalite ve sürdürülebilirliğinin şifresi Ecodesign ilkesinde
2007 yılından bu yana, eko-tasarım projesinin geliştirilmesinin bir parçası olarak toplam 180 eko-tasarım atölyesi düzenleyen
Geberit, böylelikle her yeni ürününü kalite, işlevsellik veya dayanıklılıktan ödün vermeden bir önceki modele kıyasla daha ekolojik hale getiriyor. Bunun için de ham madde çıkarımından bertarafına kadar ürün yaşam döngüsünün tüm aşamalarını dikkatle ele alıyor. Kullanılan yüksek kaliteli malzemeler ve uygulanan sıkı kalite standartları nedeniyle de, onlarca yıllık kullanım ömrüne sahip Geberit ürünleri daha az bakım gerektiriyor. Geberit, gömme rezervuar ve kumanda kapağının değiştirilebilir tüm mekanik parçaları için 50 yıla kadar yedek parça teminini de garanti ediyor. Yüksek kaliteli ve dayanıklı ürünler üretmek için plastiği mümkün olduğunca verimli bir biçimde kullanan marka, bunun için plastik atıkların neredeyse yüzde 100’ünü geri dönüştürerek dahili olarak yeniden kullanıyor.
Su ayak izi ile su tüketiminin yaklaşık yüzde 100’ünün nerede kullanıldığı ölçülebiliyor
2015 senesinden itibaren CO₂ emisyonlarının oransal olarak toplam düşüşü %-56 olan Geberit,, CO₂ emisyonu azaltma stratejisini de bunun üzerine inşa ediyor. CO₂ yoğunluğunu her yıl yüzde 5 azaltma hedefi bulunan Geberit, kullandığı elektriğin büyük bir yüzdesini ise yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ediyor. 2022 yılında kullandığı elektriğin yüzde 70’inden fazlasını yenilenebilir enerji kaynaklarından ve sertifikalı ekolojik üretimden elde eden marka, geçtiğimiz yıl yüzde 17,1 oranında azalttığı mutlak çevresel etkiyle de doğayı koruma bilincini sürdürüyor.Geberit bununla birlikte su ayak izi ile su tüketiminin yaklaşık yüzde 100’ünün nerede kullanıldığını da ölçebiliyor. Su tasarrufu söz konusu olduğunda ise rezervuarın ana unsur olarak ön plana çıktığı Geberit’te 1998’den 2021 yılına kadar kurulan tüm çift yıkama ve boşaltma rezervuarları ile geleneksel yıkama sistemlerine kıyasla sağlanan 38 milyon m3 su tasarrufu, doğal kaynakların korunmasına yardımcı oluyor.
Su tüketimiyle daha yeşil bir geleceğe ilk adım bugünden
Yüksek teknolojiyle donatılan ürünleri sayesinde birçok projede sürdürülebilir inşaatın gerçekleştirilmesine fırsat tanıyan Geberit, 2022 yılında tüm üretimdeki su tüketimini 908 bin 407 m3 (önceki yıl 925 bin 230 m3) olarak gerçekleştirdiği için de çevrenin korunmasına katkı sağlıyor. Vitrifiye alanına entegrasyonun gerçekleştiği 2015 yılına kıyasla su tüketimi yüzde 22,4 oranında azaltan marka, özellikle laboratuvarlarda ve üretim sürecinde suyun yeniden kullanılması konusunda hassas davranıyor. Su tüketiminin yüzde 80 ile en büyük paya sahip olduğu vitrifiye üretimine yönelik geliştirmelerini gerçekleştiren Geberit, bu sayede 2024 yılına kadar bu alandaki su tüketimini 6,4 l/kg’dan 5,6 l/kg’a düşürmeyi hedefliyor. 2022 yılında yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriğin payını 27 GWh daha artırarak 112 GWh’ye çıkaran Geberit, böylelikle 2022 sonu itibarıyla elektriğin yüzde 70’inden fazlasını yenilenebilir enerji kaynaklarından ve sertifikalı yeşil üretimden elde ediyor.
Geberit Hakkında: Temelleri 1874 yılında Albert Gebert tarafından atılan Geberit, 1905 yılında ahşap dış kaplamalı ilk rezervuarı çalışır hale getirerek ve 1912 yılında patentini alarak tüm dünyada faaliyet gösteren Geberit Grup, Avrupa’da sıhhi tesisat sektörünün lideri konumundadır. Sıhhi tesisat ve vitrifiye alanlarında, özellikle merkez Avrupa’da hemen hemen tüm ülkelerde sektör lideri olarak varlığını devam ettiren Geberit 4 tanesi denizaşırı ülkelerde olmak üzere 26 üretim tesisine sahiptir. Genel merkezi İsviçre’de, Rapperswil-Jona’da bulunan şirket, yaklaşık 50 ülkede sayıları 12.000’i bulan çalışanıyla 2022 yılında 3,4 milyar CHF ciro elde etmiştir. Geberit hisseleri SIX Swiss Exchange’de işlem görmektedir ve 2012 yılından bu yana SMI’nın (Swiss Market Index) bir parçasıdır.